Ντίνα Νικολάου: «Το φαγητό δεν έχει όρια, ούτε σύνορα»


Για τη νέα μόδα στη μαγειρική μίλησε η Ντίνα Νικολάου.

Η γνωστή σεφ σε πρόσφατη συνέντευξή της, αναφέρθηκε επίσης στο αν πιστεύει ότι οι Έλληνες είμαστε ακομπλεξάριστοι στο φαγητό, ενώ αποκάλυψε και το αγαπημένο της πιάτο.

Πιστεύεις ότι οι Έλληνες είμαστε ακομπλεξάριστοι στο φαγητό;

«Το φαγητό δεν έχει όρια, ούτε σύνορα. Γι” αυτό και εκνευρίζομαι όταν με ρωτούν, για παράδειγμα, τι εθνικότητας είναι ο μπακλαβάς. Γείτονες λαοί είμαστε, γιατί να διαχωρίζουμε το φαγητό από την ιστορία της χώρας παρασκευής του;».

Εσύ έχεις αυτό που λέμε «αγαπημένο φαγητό»;

«Τρώω τα πάντα, έχω «συναισθηματικά» αγαπημένο φαγητό. Δηλαδή όταν επισκέπτομαι το σπίτι των γονιών μου στην Κυρτώνη Φθιώτιδας και είναι καλοκαίρι, με ρωτάει η μαμά μου «Τι θέλετε να σας ετοιμάσω;» και της απαντάω «Δεν κάνεις, βρε μαμά μου, εκείνες τις μελιτζάνες;». Δεν ξέρω αν πραγματικά λατρεύω αυτές τις μαμαδίστικες μελιτζάνες με μπόλικο δυόσμο και φρέσκια ντομάτα, που είναι ένα όνειρο. Δεν ξέρω αν τελικά αυτό που μου αρέσει είναι το ίδιο το φαγητό ή αυτό που αισθάνομαι όταν το τρώω, τη φροντίδα δηλαδή, ότι η μαμά το έκανε για μένα. Έχουν μνήμη τα φαγητά…».

Η νέα μόδα στη μαγειρική ποια είναι;

«Υπάρχουν κατά καιρούς διάφορες τάσεις. Παρατηρούμε πλέον μια ευαισθησία απέναντι στα βιολογικά προϊόντα, γιατί βλέπουμε ότι δυστυχώς οι άνθρωποι αρρωσταίνουν από την τροφή και πρέπει να το προσέξουμε αυτό. Έχουμε αφήσει ανεξέλεγκτες τις καλλιέργειες και είναι τραγικό το φαγητό που τρώμε να μας κάνει κακό. Υπάρχει μια τάση να γυρίσουμε στον Ιπποκράτη και να κάνουμε, την τροφή φάρμακό μας, η ίδια η τροφή να μας τρέφει δηλαδή, όχι απλά να μας χορταίνει. Από την άλλη, ή τάση στην επαγγελματική μαγειρική είναι ο διαφορετικός τρόπος παρουσίασης», λέει στο people.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ