Νέος μποναμάς Τσίπρα: Τι θα ανακοινώσει το απόγευμα στο Σύνταγμα


Νέα «δώρα» ετοιμάζεται να μοιράσει ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν την «ψαλίδα» να κλείνει και με στόχο να πείσει τους αναποφάσιστους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει ακόμη ένα άνοιγμα στην κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κατά την τελευταία προεκλογική συγκέντρωση απόψε, Παρασκευή (24/06) στην πλατεία Συντάγματος θα ανακοινώσει νέο «μποναμά» προς τους πολίτες. Τι θα αφορά; Αύξηση κατά 50 ευρώ της εθνικής σύνταξης, η οποία αφορά όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο την κατώτατη σύνταξη. Μια αύξηση της τάξης του 10% για όσους παίρνουν την κατώτατη σύνταξη, δηλαδή γύρω στα 500 ευρώ.

Ειδικότερα, στη συνέντευξή του στο Star, έκανε γνωστό ότι υπάρχει η σκέψη στην κυβέρνηση και η πιθανότητα να δοθεί τον επόμενο χρόνο αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη, η οποία θα αφορά όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο την κατώτατη σύνταξη.

Έσπευσε δε να τονίσει ότι η αύξηση αυτή θα είναι πολύ πιο σημαντική για το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων, λέγοντας ενδεικτικά πως για κάποιον που παίρνει σύνταξη 500 ευρώ η αύξηση των 50 ευρώ θα είναι της τάξης του 10%.

Θα επανέλθει και το ΕΚΑΣ;

Ερωτηθείς για την κατάργηση του ΕΚΑΣ, ο πρωθυπουργός δεν μίλησε για επαναφορά του, παρά τις πληροφορίες που ήθελαν να ρίχνει και αυτό το όπλο στην προεκλογική μάχη.

«Οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, όλα αυτά τα χρόνια παρότι υπέστησαν αυτή την περικοπή, στηρίχθηκαν από την κυβέρνησή μας. Πρωτίστως από το κοινωνικό μέρισμα του 2016, του 2017 και του 2018. Επιπλέον από 1/1/2019 δεν θα υπάρξει η περικοπή των συντάξεων καθώς ακυρώσαμε αυτό το αχρείαστο μέτρο. Μάλιστα όχι μόνο δεν μειώσαμε, αλλά αυξήσαμε και τη σύνταξη για πολλούς χαμηολοσυνταξιούχους. Έχουμε ήδη καλύψει με το παραπάνω τις απώλειες των χαμηλοσυνταξιούχων», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση θα έχουν θετική επίδραση στην οικονομία, γιατί τα χρήματα που πήρε ο συνταξιούχος από τη 13η σύνταξη, θα τα ρίξει στην αγορά, δεν θα τα βάλει στο μπαούλο».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Μάθε ΕΔΩ πού ψηφίζεις


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ