“Ντιμπέιτ και Πραγματικότητα” του Κώστα Χρονόπουλου


Το προτεινόμενο Ντιμπέιτ / Debate αποκαλύπτει την ντιπ για ντιπ κυβερνητική αποκοπή από την πραγματικότητα.

του Κώστα Χρονόπουλου (Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)

Όταν τα πράγματα ζορίζονται, όταν οι δημοσκοπήσεις δεν ευνοούν , τότε ξυπνά το …. αντριλίκι/νταηλίκι..  «έλα να μετρηθούμε ρε;» Λαϊκή παράφραση πρόσκλησης σε Debate ή –ελληνιστί- (δημόσιος) διάλογος- αντιπαράθεση /τηλεμαχία. Φαίνεται πως αυτός πλέον είναι ο μοναδικός τρόπος αντίδρασης της αποτυχημένης στους βασικού τομείς (Οικονομία, Εξωτ. Πολιτική, Αστυνόμευση, Παιδεία, Υγεία, Δικαιοσύνη, Δημοκρατικότητα, Κοινωνική Συνοχή) Κυβέρνησης μας.  Ψυχανεμίζομαι πως οι κυβερνώντες επιμένουν να πληροφορηθούμε –και τηλεοπτικά- για την κατάντια, το χάλι μας.

Εδώ – παρενθετικά- θα σας θυμίσω τι έγραφα τον Σεπτέμβριο του 2015 σχετικά με το, τότε ντιμπέιτ: « Προδήλως οι ιθύνοντες /αρμόδιοι δεν διαθέτουν ντιπ κατά ντιπ νιονιό, αφού μας σερβίρουν μόνο μπέιτ/bate= δόλωμα (παραπλανητικού, εντυπωσιασμού). Όμως δεν χρειαζόμαστε δολώματα και δελεασμούς τηλεοπτικούς από επαγγελματίες δελεαστές (baiters)προκειμένου να –αποφύγουμε να –τους ψηφίσουμε».

Προσωπικά και καλόπιστα θα δεχτώ πως ο κος Αρχηγός της Αξ. Αντιπολίτευσης θα χάσει (τις εντυπώσεις) από τον κο Πρωθυπουργό. Επειδή είναι : σωματικά κοντύτερος, λιγότερο γεροδεμένος και  αγύμναστος.

Επαγγελματικά: ποτέ του δεν δούλεψε, αλλά διακρίθηκε σε λαϊκές κινητοποιήσεις, καταλήψεις, κ. α ευγενή αθλήματα.

Μορφωτικά: Υστερεί από πλευράς γνώσεων –ιδίως στα οικονομικά- πτυχίων και επιδόσεων.

Υπάρχουν και επιπρόσθετοι λόγοι, οι οποίοι συνηγορούν υπέρ της απόλυτης επικράτησης του Κυβερνήτη όπως:

  • Ο κος Αρχηγός της Αντιπολίτευσης ευθύνεται για τα σημερινά μας χάλια, επειδή υστερεί διανοητικά και ήταν ανίκανος να παρουσιάσει τα, σχεδόν πέντε τελευταία χρόνια πειστικές εναλλακτικές προτάσεις. Απόδειξη ότι τώρα –προεκλογικά- η Κυβέρνηση προωθεί τις προτάσεις της ΝΔ ως … δικές της.
  • Από αβρότητα μάλλον (;) . Ως δείγμα καλής και αγαθής συναίνεσης και αλληλοσεβασμού.
  • Η οικονομική εξαθλίωση, η κατάπτυστη εθνοβόρος συμφωνία των Πρεσπών, η διάλυση της Παιδείας και της Υγείας, οι επιθέσεις στους θεσμούς και την Εκκλησία, προφανώς είναι έργο της Αντιπολίτευσης.
  • Η ληστεία, μέσω υπερφορολόγησης , ο στραγγαλισμός των εισοδημάτων, το σπάσιμο της ραχοκοκκαλιάς /μεσαία τάξη, τίνος έργο είναι;  Προδήλως των Αντιπολιτευόμενων.
  • Οι νεκροί στην Μάνδρα και το Μάτι δεν πρέπει επίσης εκεί να αποδοθούν;  Τι να πρωτοκάνει, τι να πρωτοπρολάβει μια Κυβέρνηση; Μια Περιφερειάρχης;  Ας είμαστε δίκαιοι. Δούλεψαν (για το επίτευγμα) νυχθημερόν. Θυμάστε εκείνη την μεταμεσονύκτια παράσταση – με τον κο Πρωθυπουργό πρωταγωνιστή/ προεδρεύοντα και  πρωτοκλασσάτους Υπουργούς που –δήθεν – τον διαβεβαίωναν πως όλα έβαιναν καλώς, χωρίς νεκρούς;

Τι άραγε νόμισαν οι ευφυέστατοι Ντιμπειτολάγνοι πως θα επιτύγχαναν; Μήπως ότι θα κέρδιζαν λίγο χρόνο ή θα ανασταίνονταν κάποια από τα πτώματα;

Και τι έκανε η Ν.Δ που παριστάνει ότι πιστεύει στον Χριστό; Γιατί δεν τους ανέστησε; Ευτυχώς (για την Κυβέρνηση) οι πρόσφατες τηλεοπτικές αποκαλύψεις και οι ανατριχιαστικοί διάλογοι κατακεραύνωσαν την ΝΔ και ανέδειξαν την εγκληματική της ανευθυνότητα.

  • Πότε –διεθνώς – διεξάγονται οι τηλεμαχίες των Αρχηγών των Κομμάτων; Μα, όταν προκηρυχθούν  εκλογές. Προκηρύχθηκαν και δεν το πληροφορηθήκαμε; Άλλωστε η ηγεσία των κυβερνώντων μας διαβεβαιώνει πως θα εξαντληθεί η 4ετία. Άρα …

Αν είναι έτσι γιατί βιάζεται να… καεί στην προπόνηση;

ΥΓ: Το έχω ξαναγράψει. Ας σοβαρευτούν. Με νταηλίκια, τσαμπουκάδες, προσηλώσεις σε  άσκοπες, ανούσιες τηλεμαχίες το κλίμα δεν αλλάζει. Ας χάσουν τουλάχιστον με αξιοπρέπεια (έστω εκείνη των:  «Αριστερών, Προοδευτικών» προδιαγραφών).


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ