Τα πέναλτι “έδειξαν” Σπόρτινγκ – Η Πόρτο “λύγισε” και στον τελικό Κύπελλου


Η Πόρτο έμεινε χωρίς τίτλο την εφετινή σεζόν στην Πορτογαλία, αφού μετά το πρωτάθλημα έχασε και το κύπελλο. Η Σπόρτινγκ πανηγύρισε για 17η φορά την κατάκτηση του, επικρατώντας στη διαδικασία των πέναλτι, μετά από ένα ματς που τελείωσε 1-1 στα 90’ και 2-2 στα 120’

Έχασε το πρωτάθλημα από την Μπενφίκα στις τελευταίες αγωνιστικές. Η Πόρτο ολοκλήρωσε τη φετινή χρονιά με… πίκρα, αφού απώλεσε και το Κύπελλο Πορτογαλίας, χάνοντας στη διαδικασία των πέναλτι την κούπα. Θριαμβεύτρια της εφετινής διοργάνωσης στην Πορτογαλία ήταν η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία νίκησε την Πόρτο με 5-4 στα πέναλτι και σήκωσε το τρόπαιο για 17η φορά στην ιστορία της.

Ο τελικός ήταν εκπληκτικός, με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν την κανονική διάρκεια του μένοντας στο 1-1 (προηγήθηκε η Πόρτο με τον Σοάρες στο 41′ και ισοφάρισε ο Φερνάντες στο 45′) και να πηγαίνουν στη… ρουλέτα των πέναλτι, φτάνοντας στο 2-2 (στο 101 σκόραρε ο Ντοστ για την Σπόρτινγκ, ενώ ισοφάρισε στο 120+1 ο Φελίπε).

Στα πέναλτι, ο Ντοστ έχασε την πρώτη εκτέλεση για την Σπόρτινγκ. Ο Πέπε όμως σημάδεψε και αυτός το δοκάρι στην 3η εκτέλεση της Πόρτο, για να έρθει ο Αντράντε και να αστοχήσει στο 6ο πέναλτι των “Δράκων”. Ο Λουίς Φελίπε έκανε το 5-4 στα πέναλτι και έδωσε στην ομάδα του το 17ο της Κύπελλο. Θυμίζουμε πως η Σπόρτινγκ κέρδισε και στο Λιγκ Καπ την Πόρτο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ