Μία Porsche 911 Τurbo 1.200 ίππων έπιασε 534 km/h στην άμμο!


Στην διαρκή αναζήτηση του ανθρώπου να ξεπερνά τα όριά του (και να κερδίζει και το τέταρτο της δημοσιότητας) υπάρχει ένα ρεκόρ που έρχεται από πολύ παλιά, όταν οι δρόμοι δεν επαρκούσαν και οι μεγάλες παραλίες έδιναν την ευκαιρία στους “παλαβούς” κάθε εποχής να κυνηγήσουν το μέγιστο δυνατό σε ταχύτητα.

Στην εποχή μας αυτός ο ήρωας της άμμου ονομάζεται Zef Eisenberg και ήδη έχει στο ενεργητικό του την υψηλότερη ταχύτητα με μοτοσικλέτα, στα 322 km/h.

Αυτή την φορά προσπάθησε να πάρει το ρεκόρ και με τέσσερις τροχούς. Το γεγονός έγινε στην αχανή και επίπεδη παραλία στο Pedine Sands στη Νότια Ουαλία της Βρετανίας. Και ως όχημα χρησιμοποιήθηκε μία φτιαγμένη 911 Τurbo με 1.200 άλογα.

Η ταχύτητα που κατάφερε να πιάσει η συγκεκριμένη Porsche ήταν στα 534 km/h που είναι και η υψηλότερη που έχει γίνει με τετράτροχο πάνω σε άμμο. Παράλληλα πήρε και διάφορα ενδιάμεσα ρεκόρ για το μίλι και το τέταρτο του μιλίου.

Η Porsche Turbo είχε ειδική προετοιμασία για την συγκεκριμένη αποστολή, αν και όπως δήλωσε ο Zef Eisenberg, η οδήγηση στην άμμο είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς τα ελαστικά γλιστράνε διαφορετικά από ότι στην άσφαλτο και σπινάρουν ακόμα και σε μεγάλες ταχύτητες.

Η συγκεκριμένη Porsche είχε έναν φτιαγμένο κινητήρα 4.1 λίτρων με όλα τα εξαρτήματα αλλαγμένα, διαφορετικό κιβώτιο, συμπλέκτη και μετάδοση καθώς και μία διαφορετική διάταξη στην ανάρτηση ώστε να μην συγκεντρώνεται άμμος πάνω στα αμορτισέρ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ