Πώς θα ενισχύσουμε τα φρύδια μας;


Τα τελευταία χρόνια τα παχιά και γεμάτα φρύδια αποτελούν μια από τις κύριες τάσεις στον κόσμο της ομορφιάς. Στην πραγματικότητα, τα καλοσχηματισμένα και γεμάτα φρύδια μπορούν να αλλάξουν την εικόνα του προσώπου μας, προσφέροντας την πιο γοητευτική κορνίζα για τα μάτια μας! Πώς θα πετύχουμε το τέλειο look, ακόμα και εάν τα φρύδια μας είναι λεπτά;

Αν και μερικές δεκαετίες πριν, τα λεπτά φρύδια ήταν must, σήμερα κάθε γυναίκα που φροντίζει τον εαυτό της επιθυμεί πιο γεμάτα και μεγάλα φρύδια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που στο διαδίκτυο κυκλοφορούν άπειρες προτάσεις για την ανάπτυξη και το μακιγιάζ των φρυδιών.

Παράλληλα, πολλά ινστιτούτα υπόσχονται ιδανικές λύσεις. Καθώς όμως, σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις τα αποτελέσματα δεν είναι και ιδιαιτέρως κολακευτικά, προτείνουμε τα πιο σίγουρα βήματα.

Είναι αλήθεια, πως η ανάπτυξη των φρυδιών, ειδικά εάν είναι εξαιρετικά λεπτά, απαιτεί αρκετό χρόνο. Επίσης, τα κενά που παρουσιάζονται σε μερικά σημεία είναι ακόμα ένα θέμα που μας προβληματίζει.

Ακολουθήστε τις 5 προτάσεις και ας εμβαθύνουμε στις τελευταίες εξελίξεις…
1. Ενισχύοντας την ανάπτυξη
Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά προϊόντα για την ανάπτυξη των τριχών. Αυτά δεν ωφελούν μόνο την ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά αι των φρυδιών μας.

Τα συμπληρώματα διατροφής με βιοτίνη θεωρούνται ιδανικά τόσο για την ανάπτυξη των μαλλιών, όσο και των νυχιών, ενώ προσδίδουν θετικά αποτελέσματα και για την εμφάνιση του δέρματός μας.

Τα λιπαρά οξέα πάλι, όπως η βιταμίνη Ε και το καστορέλαιο είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά πως ενισχύουν την ανάπτυξη των φρυδιών. Το ίδιο συμβαίνει και με ορισμένα αιθέρια έλαια, ενώ ορισμένες εταιρείες καλλυντικών προτείνουν ειδικές συνθέσεις με βάση τα έλαια για τη φροντίδα των φρυδιών μας.

2. Φροντίδα και ενίσχυση
Όταν τα φρύδια μας δεν είναι περιποιημένα, φαίνονται ακόμα πιο λεπτά. Χρησιμοποιώντας το γνωστό μολύβι φρυδιών για να τα «γεμίσουμε» και κάποιο ειδικό ζελ που προσδίδει όγκο πετυχαίνουμε ένα πολύ πιο όμορφο και γεμάτο αποτέλεσμα.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι η απόχρωση. Επιλέγουμε λοιπόν, έναν τόνο ανοιχτότερο από αυτό των φρυδιών μας, ώστε να δείχνουν πιο παχιά και με καθορισμένο σχήμα.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουμε πάλι, κατά την εφαρμογή των προϊόντων. Οι πολύ έντονες κινήσεις ή το τράβηγμα των τριχών μπορούν να οδηγήσουν εύκολα στην απώλεια μερικών τριχών, κάτι που απευχόμαστε εντόνως! Όσο πιο τρυφερά φερόμαστε στα φρύδια μας, τόσο ενισχύουμε και την ανάπτυξή τους.

3. Προσοχή στο σχήμα
Για να αναπτυχθούν τα φρύδια μας χρειάζονται τουλάχιστον, 15 εβδομάδες ή και σε μερικές περιπτώσεις, ακόμα και ένα έτος! Σε αυτό το διάστημα χρειάζεται να είμαστε αρκετά φειδωλές ως προς το βγάλσιμο των φρυδιών, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια, πως θα πρέπει να τα αφήσουμε εντελώς απεριποίητα.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε ένα κολακευτικό σχήμα, επιτρέποντας την ανάπτυξη των τριχών. Χρησιμοποιούμε λοιπόν, το τσιμπιδάκι των φρυδιών, τόσο-όσο, προσέχοντας να μην λειτουργούμε ασυναίσθητα, καθώς κάθε πολύτιμη τρίχα μετράει!

4. Αποφεύγουμε τις φόρμουλες περιποίησης δέρματος
Πολύ λειτουργικά και χρήσιμα τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας μας, αλλά όταν τοποθετούμε την κρέμα νυκτός, τους ορούς και διάφορες παρόμοιες συνθέσεις στην επιφάνεια των φρυδιών μας, τα νέα δεν είναι και τόσο καλά!

Η σύνθεσή τους ενδέχεται να φράξει του θύλακες των τριχών στα φρύδια μας με αποτέλεσμα να διακοπεί η ανάπτυξή τους ή ακόμα χειρότερα, το φαινόμενο να οδηγήσει σε τριχόπτωση!

Προσέχουμε λοιπόν, ώστε να κρατάμε καθαρή την περιοχή των φρυδιών μας, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο τα προϊόντα θρέψης που ήδη αναφέραμε, παραπάνω.

5. Υπομονή, η λέξη κλειδί
Όσο και να θέλουμε να αποκτήσουμε τα φρύδια της Μπρουκ Σήλντς σε χρόνο μηδέν, η διαδικασία ανάπτυξης είναι αρκετά χρονοβόρα, όπως ήδη αναφέραμε.

Ακολουθώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιποίησης όμως, και διατηρώντας την υπομονή μας, τα αποτελέσματα θα μας δικαιώσουν λίαν συντόμως, διπλά, τριπλά και τετραπλά!

Από την Άντζελα Μολφέτα

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ