Ευρωεκλογές 2019: Καταποντίζονται οι σοσιαλδημοκράτες στη Βρέμη


Δεύτερο κόμμα με απώλειες 8,3 μονάδων από τις προηγούμενες εκλογές και ποσοστό 24,5% για τους σοσιαλδημοκράτες στη Βρέμη.

Η ήττα για τους σοσιαλδημοκράτες στις κρατιδιακές εκλογές της Βρέμης, θεωρούνται βαρόμετρο για τις εξελίξεις στο κόμμα. Πρώτο κόμμα, σύμφωνα με το exit poll της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, είναι η Χριστιανική Ένωση (CDU-CSU), με 25%, η οποία ενισχύεται κατά 3,1 μονάδες έναντι του 2014.

Οι Πράσινοι συγκεντρώνουν ποσοστό 18% (+2,9), η Αριστερά 12% (+2,5), η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) 7% (+1,5) και οι Φιλελεύθεροι 6% (-0,6).

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της σημερινής Bild, ο πρώην αρχηγός του SPD Μάρτιν Σουλτς ετοιμάζει «πραξικόπημα» εναντίον της αρχηγού Αντρέα Νάλες και διαθέτει για την ανατροπή της από την θέση της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τις ψήφους των 80 από τους 152 βουλευτές.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ κερδίζουν το 25,5% των ψήφων στις εκλογές στο κρατίδιο της Βρέμης, σύμφωνα με τα έξιτ πολ. Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) συγκεντρώνουν το 24,5%, οι Πράσινοι 18%, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) 7%, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες 6% και η Αριστερά 12%.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ