Το όριο ταχύτητας στο σημείο είναι 80 χιλιόμετρα την ώρα
30χρονος έκανε ράλι στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Δευτέρας 18 Μαϊου, καθώς έτρεχε με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 200 χιλιόμετρα την ώρα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από αστυνομικούς της Τροχαίας.
Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης εντόπισαν το αυτοκίνητο να κινείται στον Περιφερειακό με ταχύτητα 209 χλμ/ώρα, ενώ το όριο ταχύτητας στο σημείο είναι 80!

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα στο ύψος του Ευόσμου και συνέλαβαν τον 30χρονο οδηγό.
Τι ποινή αντιμετωπίζει ο οδηγός;
Αν κάποιος κινείται με 209 χλμ./ώρα σε δρόμο όπου το όριο είναι 80 χλμ./ώρα, τότε έχουμε υπέρβαση κατά 129 χλμ./ώρα, δηλαδή μία από τις πιο βαριές παραβάσεις του ΚΟΚ.
Σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ, για ταχύτητα άνω των 200 χλμ./ώρα προβλέπονται:
- Πρόστιμο 2.000 ευρώ
- Αφαίρεση διπλώματος για 1 έτος
- Διαδικασία αυτοφώρου
- Ενδεχόμενες επιπλέον ποινικές ευθύνες αν προκληθεί κίνδυνος ή ατύχημα
Επειδή η υπέρβαση είναι τεράστια (+129 χλμ./ώρα πάνω από το όριο), η παράβαση θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη οδήγηση και μπορεί να αντιμετωπιστεί πολύ αυστηρά από τις Αρχές και τα δικαστήρια.


