Μπέζος: «Παίζονται πολλές σειρές, οι οποίες είναι μεγάλες παραγωγές, αλλά δεν είναι στη γλώσσα μας»

Ο Γιάννης Μπέζος πρωταγωνιστεί στη σειρά του ΑΝΤ1 «Πέτα τη φριτέζα» και και μίλησε για τη συνεργασία του με τη Τζένη Μπότση και την μυθοπλασία που πλέον έχει επιστρέψει στην τηλεόραση.

Ακόμη, μίλησε για τον ήρωά του και τι είναι αυτό που του αρέσει σε εκείνον.

Τι σας αρέσει στον ρόλο του Ανδρέα και τι σας ενοχλεί;

«Τίποτα δεν με ενοχλεί. Πρώτα απ” όλα, είναι ένας ρόλος που δεν υπάρχει, δηλαδή γίνεται από τη στιγμή που τον ζωντανεύου­με, επομένως τον κάνουμε όπως θέλουμε. Ο ρόλος τι είναι; Είναι μια αφορμή για να δείξουμε κάτι στην τηλεόραση, να κάνουμε παρέα στους τηλεθεατές.

Μην πάμε δηλαδή σε διαστάσεις που δεν υπάρχουν. Στη σειρά είναι κάποιοι άνθρωποι που έχουν συνηθίσει να ζουν με έναν τρόπο σχεδόν ιδρυματοποιημένο, στην επαρχία, οι οποίοι βράζουν συνέχεια στο ζουμί τους και δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους. Διατηρούν όλα τα καλά και τα κακά που έχει η ανθρώ­πινη φύση, και η συμπεριφορά τους είναι πολλές φορές προς τους άλλους απαξιωτική, έντο­νη, άγρια, ακριβώς επειδή δεν μπορούν να φύγουν πέρα από τα όρια τους».

Πώς θα θέλατε να δείτε τον ήρωα να εξελίσσεται;

«Δεν το ξέρω αυτό. Εμένα με ενδιαφέρει αυτά που ενσαρκώ­νουμε να έχουν μια διαδρομή, δηλαδή να μην είναι στατικά και στάσιμα, να είναι σε κίνηση και μεταβολή, αλλά μέσα στο πλαίσιο της ζωής. Δηλαδή όχι επειδή κάνουμε μυθοπλασία να κάνουμε ό,τι μας κατεβαίνει. Να αναφέρεται κάπου όλο αυτό, να αναγνωρίζουν οι θεατές κάτι από τον εαυτό τους ή τον περί­γυρο τους όταν βλέπουν εμάς. θα επιθυμούσα να εξελιχθεί με έναν ανθρώπινο τρόπο».

Πώς είναι η συνεργασία σας με την Τζένη Μπότση;

«Είναι πολύ καλή. Έχουμε συνεργαστεί άλλη μια φορά, κά­νοντας παλιά τη “Λίστα γάμου” στη δημόσια τηλεόραση, με τον Κουτελιδάκη σκηνοθέτη. Και εκεί κάναμε ένα ζευγάρι. Η συνεργασία μας είναι άριστη».

Φέτος παρατηρούμε πως τα κα­νάλια επενδύουν περισσότερο στη μυθοπλασία. Αυτό είναι δείγμα πόας η τηλεόραση βγαίνει από την κρίση;

«Όχι, δεν είναι θέμα αν βγαίνει από την κρίση. Προσπαθεί να κερ­δίσει πόντους. Και η μυθοπλασία το κάνει πιο εύκολο, ακριβώς διότι βλέπουμε κάτι να συμβαίνει στη γλώσσα μας. Παίζονται πολλές σειρές, ό,τι θέλει η ψυχή του κα­θενός, οι οποίες είναι πάρα πολύ καλές, μεγάλες παραγωγές, αλλά δεν είναι στη γλώσσα μας, και ο θεατής θέλει να επικοινωνεί με τη γλώσσα του. Η γλώσσα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση, μην κοιτάτε που την έχουμε απαξιώσει εμείς», είπε στο Τηλέραμα.

Πηγή: www.gossip-tv.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ