Αποτελέσματα εκλογών – Περιφέρειες: «Γαλάζιες» οι 12 από τις 13 – Θρίλερ στην Πελοπόννησο


Ούτε στα πιο… τρελά τους όνειρα δεν φαντάζονταν στη Νέα Δημοκρατία το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών. Οι 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας «βάφτηκαν»… μπλε, με την Κρήτη να αντιστέκεται ξανά και… παραδοσιακά

Στις πέντε από τις 13 περιφέρειες της χώρας, η Νέα Δημοκρατία πανηγύρισε τη νίκη των εκλεκτών που στήριξε από την πρώτη Κυριακή.

Ήδη εκλέχθηκαν οι περιφερειάρχες στην Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία, στο Νότιο Αιγαίο, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο. Στις νίκες της Νέας Δημοκρατίας στις περιφερειακές εκλογές και η πρωτιά του Γιώργου Πατούλη στην περιφέρεια Αττικής, όπου η ΝΔ δεν έχει κερδίσει εκλογική μάχη εδώ και 21 χρόνια. Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2019: Λεπτό προς λεπτό ποσοστά και έδρες

Στην Κεντρική Μακεδονία ο Απόστολος Τζιτζικώστας πανηγύρισε την επανεκλογή του με ποσοστό άνω του 60%, στη Δυτική Μακεδονία ο Γιώργος Κασαπίδης ξεπέρασε στο 52%, στην Ήπειρο ο Αλέξανδρος Καχριμάνης κέρδισε με ποσοστό άνω του 56%, στο Νότιο Αιγαίο ο Γιώργος Χατζημάρκος πήρε πάνω από 55%, όπως και στη Θεσσαλία ο Κώστας Αγοραστός.

Ο μπλε χάρτης έχει… άλλη πινελιά μόνο στην Κρήτη, όπου ο Σταύρος Αρναουτάκης (ανεξάρτητος μεν αλλά με τη στήριξη ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ) εξελέγη με ποσοστό που ξεπέρασε το 60%.

Νέος περιφερειάρχης στον β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών θα αναδειχθεί στην Αττική, στη Δυτική Ελλάδα, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στο Βόρειο Αιγαίο, στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.

Η πλέον οριακή διαφορά μεταξύ των δυο επικρατέστερων υποψηφίων αποτυπώνεται στην Πελοπόννησο με τον πρώην δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα (34,11%) και τον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη (34,10%) να αναμετρώνται με διαφορά, από την 1η Κυριακή, 0,01%. 

Τα αποτελέσματα στις περιφέρειες με καταμετρημένο το 72,62%


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ