Το μοναδικό πράγμα που δεν πρέπει να πείτε ποτέ σε έναν τοξικό άνθρωπο


Οι τοξικοί άνθρωποι σε οδηγούν στην τρέλα γιατί η συμπεριφορά τους είναι άκρως ενοχλητική.

Είναι κοντά σου, σου τρώνε την ενέργειά και σε πιέζουν αφόρητα.

Τοξικές συμπεριφορές μπορεί να συναντήσουμε παντού στον περίγυρό μας. Στο γραφείο, στην οικογένειά, στη σχέση, στη γειτονιά κλπ.

Η λέξη «τοξικός» εμφανίζεται όλο και περισσότερο στο λεξιλόγιο μας τα τελευταία χρόνια και χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε κάποιους ανθρώπους που κάνουν κακό στη συναισθηματική μας ζωή.

Οι τοξικές σχέσεις χαρακτηρίζονται από συμπεριφορές ανθρώπων, οι οποίες καταρρακώνουν την αυτοεκτίμηση μας και επηρεάζουν αρνητικά την διάθεση μας. Σε μια τέτοια σχέση, συνήθως κυριαρχεί η ανασφάλεια, ο απόλυτος έλεγχος, και ο εγωκεντρισμός.

Ο τοξικός άνθρωπος είναι χειριστικός και μανιακός με τον έλεγχο. Είναι αυτός που «δηλητηριάζει» καθημερινά τη ζωή μας και μάς κάνει να αισθανόμαστε άσχημα για τον εαυτό μας.

Είναι αυτός που καταπατά συστηματικά τα όρια μας, θέλει να έχει πάντα δίκιο, παίρνει αλλά δεν δίνει, και του αρέσει να το παίζει θύμα όταν δεν λαμβάνει αυτό που επιθυμεί.

Σε μια τέτοια σχέση λοιπόν, η ειδικός Elizabeth B. Brown, συγγραφέας του βιβλίου «Living Successfully with Screwed-Up People» προτείνει μια λέξη που πρέπει πάντα να αποφεύγεις όταν έρχεσαι σε επαφή με ένα τοξικό άτομο.

Το μοναδικό πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να πεις σε έναν τοξικό άνθρωπο είναι «Συγγνώμη». Οι τοξικοί άνθρωποι φαίνεται να παίρνουν ικανοποίηση με το να δημιουργούν άσχημα συναισθήματα στους γύρω τους και να τους φτάνουν στα όριά τους.

Οι τοξικοί άνθρωποι περιπλέκουν τα πράγματα χωρίς λόγο, προκαλούν διαμάχες και το σημαντικότερο, στρες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος λοιπόν να ζητήσεις συγγνώμη και ιδίως για κάτι που δεν φταις.

Ο τοξικός άνθρωπος θα σε φέρει σε τέτοιο σημείο που θα πρέπει πάντα να απολογείσαι, ακόμη και για πράγματα που δεν φταις. Επομένως η λέξη «συγγνώμη» όχι μόνο δεν θα λύσει τα πράγματα, αλλά θα τα κάνει ακόμη χειρότερα.

Η συγγνώμη επιτρέπει σε έναν τοξικό άνθρωπο να σε ελέγχει ακόμα περισσότερο. Μην του επιτρέπεις να σε κρατάει πίσω.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ