Τι είναι πιο βρώμικο στο πορτοφόλι σου απ’ τα χρήματα; Δεν θα το πιστεύεις!

Πόσο καθαρό είναι το πορτοφόλι σου; Σίγουρα όχι τόσο, όσο νομίζεις! Εντάξει, σίγουρα γνωρίζεις ότι τα χρήματα και τα κέρματα που έχεις στο πορτοφόλι είναι βρώμικα αλλά υπάρχει κάτι πιο… grossy. Τι έδειξε νέα έρευνα;
Τα μικρόβια στο πορτοφόλι φίλε μου είναι πολλά κι εσύ έρχεσαι σε επαφή μαζί τους καθημερινά. Μια νέα έρευνα, λοιπόν, έδειξε πως η πιστωτική κάρτα σου είναι πολύ πιο βρώμικη απ’ τα χρήματα που έχεις στο πορτοφόλι και πολύ πιο βρώμικη από πολλά πράγματα με τα οποία έρχεσαι σε επαφή καθημερινά.

Πιο συγκεκριμένα, για το πείραμα χρησιμοποιήθηκε μια συσκευή για να τσεκάρει τα βακτήρια πάνω σε επιφάνειες. Αυτό που βρέθηκε είναι ότι το μπροστινό μέρος των περισσότερων πιστωτικών καρτών είχε κατά μέσο όρο «σκορ» 285 και στο πίσω μέρος τουλάχιστον 317. Η πιο βρώμικη κάρτα που δοκιμάστηκε είχε «σκορ» 1.206. Και αυτό το ποσοστό… πίστεψέ μας είναι αρκετά υψηλό!

Κι ενώ νομίζεις πως τα χρήματα είναι πιο βρώμικα κάνεις λάθος! Τα χρήματα είναι πραγματικά πεντακάθαρα μπροστά στις πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

Αρκεί να σκεφτείς πως τις κάρτες τις αγγίζουν καθημερινά εκατοντάδες άγνωστοι, μπαίνουν μέσα σε μηχανές και τις τοποθετούμε πάνω σε βρώμικες επιφάνειες.

Αναφορικά με τα πιο βρώμικα προϊόντα γενικά, οι κάρτες βρίσκονται περίπου στη μέση της λίστας. Μέσα σε αυτή τη λίστα φυσικά είναι και οι λαβές από πόρτες, παγκάκια πάρκων, στύλος του μετρό, δημόσιες τουαλέτες. Αλλά αυτά λίγο-πολύ τα περιμέναμε και τα χρησιμοποιούμε πολύ προσεκτικά, ειδικά όταν έχουμε και μικροβιοφοβία…

Σύμφωνα με έρευνες της MasterCard και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ένα μέσο χαρτονόμισμα φιλοξενεί 26.000 είδη βακτηρίων του E. Coli, ενώ το μέσο νόμισμα έχει περισσότερα μικρόβια από ό,τι ένα κάθισμα τουαλέτας. Και αυτό δεν είναι καθόλου παράλογο…

Τι μπορείς να κάνεις δεδομένου ότι δεν μπορείς να αποφύγεις τις κάρτες και τα μετρητά; Αν χρησιμοποιήσεις περισσότερο την κάρτα σου, μπορείς να την καθαρίζεις με ένα μαντηλάκι και ταυτόχρονα μπορείς να καθαρίσεις λιγάκι και το κινητό σου που είναι επίσης εστία μικροβίων. Και φυσικά μην ακουμπάς ποτέ τις κάρτες στο στόμα και να πλένεις τα χέρια σου τακτικά.

Αυτονόητα μεν… αλλά δεν τα κάνουν όλοι!

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ