Διεσταλμένοι πόροι: Το άγνωστο σημάδι της γήρανσης και πώς θα τους μειώσεις


Τι προκαλεί τους διεσταλμένους πόρους και πώς μπορούν να περιοριστούν, για να αποκτήσεις επιδερμίδα λεία και ομοιόμορφη;

Οι ρυτίδες, η χαλάρωση και οι καφέ κηλίδες είναι τα πιο συχνά σημάδια γήρανσης, όχι όμως και τα μόνα. Όσες από εμάς έχουν λιπαρή επιδερμίδα πρόκειται να αντιμετωπίσουν, με το πέρασμα του χρόνου, το φαινόμενο των διεσταλμένων πόρων. Από τη μια λοιπόν η λιπαρή επιδερμίδα έχει την τύχη να αντιστέκεται περισσότερο στις ρυτίδες –σε σύγκριση με τα ξηρά δέρματα–, από την άλλη, όταν γερνάει, εμφανίζει χαλάρωση και ορατούς πόρους.

Πώς εμφανίζονται οι πόροι
Το φαινόμενο των διεσταλμένων πόρων απασχολεί αποκλειστικά τις γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα. Το λιπαρό δέρμα παρουσιάζει υπερέκκριση σμίγματος από τους πόρους, τα τοιχώματα των οποίων χαλαρώνουν από την πίεση. Καθώς μεγαλώνουμε βέβαια, η έκκριση σμίγματος περιορίζεται, αλλά τα τοιχώματα των πόρων παραμένουν χαλαρά κάνοντάς τους να φαίνονται έντονοι και διεσταλμένοι. Επιπλέον, όσο περνάνε τα χρόνια, τα κύτταρα της επιδερμίδας ανανεώνονται με πιο αργούς ρυθμούς και φράσσουν τους πόρους, οι οποίοι, ειδικά στις λιπαρές επιδερμίδες, είναι ήδη βεβαρημένοι. Τέλος, η γήρανση προκαλεί και ορμονικές αλλαγές, οι οποίες με τη σειρά τους επηρεάζουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Όσο λιγότερο κολλαγόνο και ελαστίνη παράγεται στο δέρμα μας, τόσο περισσότερο χαλαρώνουν τα τοιχώματα των πόρων. Αποτέλεσμα: μεγάλοι, εμφανείς και αντιαισθητικοί πόροι.

Πώς θα μειωθούν οι πόροι στο πρόσωπο

Καθαρισμός
Όσο πιο καθαρή η επιδερμίδα τόσο λιγότερο ορατοί είναι και οι πόροι της. Δοκίμασε να συνδυάσεις το προϊόν καθαρισμού με το ειδικό βουρτσάκι καθαρισμού, που εξασφαλίζει καλύτερα αποτελέσματα.
Απολέπιση: η συχνή απολέπιση, με προϊόντα πάντα για λιπαρά δέρματα, είναι η βασική κίνηση για άμεσα λεία και ομοιόμορφη επιδερμίδα.

Στοχευμένη φροντίδα για τη μείωση των πόρων
Όλο και περισσότερες εταιρείες καλλυντικών δημιουργούν ολόκληρες σειρές περιποίησης με στόχο τον περιορισμό των διεσταλμένων πόρων. Ένα από τα πιο δραστικά συστατικά που πρέπει να αναζητάς στα προϊόντα αυτά είναι η ρετινόλη, αφού αποδεδειγμένα τονώνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ενδυναμώνοντας έτσι τα τοιχώματα των πόρων. Επιπλέον, η ρετινόλη βοηθά και στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, ώστε να φαίνεται το δέρμα πιο λείο. Αλλά και το υαλουρονικό οξύ, με τις ενυδατικές του ιδιότητες, δρα ευεργετικά στα τοιχώματα των πόρων διατηρώντας τους πιο μικρούς σε μέγεθος.

Έξυπνα τρικ
Με cc creams που διορθώνουν την ανομοιόμορφη όψη και με βάσεις μακιγιάζ, ειδικές για τις επιδερμίδες με ορατούς πόρους, μπορείς να καμουφλάρεις ατέλειες και να δημιουργήσεις τέλειο, λείο δέρμα.

Η γνώμη της ειδικού

Το αρχικό μέγεθος των πόρων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από κληρονομικούς παράγοντες, στην πορεία όμως μπορεί να μεταβληθεί και να επιδεινωθεί με την παρέμβαση κακών χειρισμών. Να μικρύνουμε το μέγεθός τους δεν είναι εφικτό, αυτό όμως που μπορούμε να πετύχουμε είναι να τους κάνουμε λιγότερο ορατούς.
Οι σύμμαχοί μας ενάντια στο πρόβλημα είναι τα φυτικά peelings και τα οξέα φρούτων. Μια σειρά από τις συγκεκριμένες θεραπείες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο αλλά και το χειμώνα, θα βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα, την υφή και την ποιότητα του δέρματος γενικότερα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ