Αυτοί είναι οι 7 σκληροί ποινικοί Ρομά που βίαζαν και βασάνιζαν πολίτες μέσα στα σπίτια τους (pics)


Βασάνιζαν ή βίαζαν ανυπεράσπιστους πολίτες μέσα στα σπίτια τους, προκειμένου να αποσπάσουν ακόμα και ασήμαντα χρηματικά ποσά και τιμαλφή, ή απλώς για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους. Δεν δίσταζαν να τα βάλουν με αστυνομικούς, εμβολίζοντας μοτοσυκλέτες και οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.

​Το πιο παράδοξο και εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι η εγκληματική οργάνωση των επτά (και αγνώστων συνεργών τους) είχε εξαρθρωθεί και πάλι το 2014! Τότε, είχαν συλληφθεί οι ίδιοι άνθρωποι, στα ίδια σπίτια, για τα ίδια αδικήματα, από τους ίδιους αστυνομικούς!

Ο λόγος για την αδίστακτη εγκληματική οργάνωση Ρομά, τα μέλη της οποίας με ορμητήριο καταυλισμούς στα δυτικά προάστια εξορμούσαν στην ανατολική Αττική και σκόρπιζαν τον τρόμο, ληστεύοντας πολίτες μέσα στις κατοικίες τους. Το ποσό δεν είχε σημασία: σε αρκετές περιπτώσεις η λεία τους δεν ξεπερνούσε τα λίγες δεκάδες ευρώ.

Προκειμένου να τους αναγκάσουν, δε, να αποκαλύψουν πού έχουν τα χρήματα, τους βασάνιζαν (σε μια περίπτωση πάτησαν ηλικιωμένο στον λαιμό), ενώ σε μια άλλη ανατριχιαστική περίπτωση δεν δίστασαν να βιάσουν μια κοπέλα 21 ετών, στο σπίτι της οποίας εισέβαλαν. Η λεία τους; Ένα δαχτυλίδι της νεαρής και το κινητό της τηλέφωνο.

Μάλιστα, ήξεραν πού να «χτυπήσουν», αφού παρακολουθούσαν τα σπίτια κι αν έκριναν ότι μπορούν να καταβάλλουν την όποια αντίσταση των κατοίκων (δηλαδή αν επρόκειτο για ηλικιωμένους ή κοπέλες), τότε προέβαιναν στη ληστεία, ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το πιο παράδοξο και εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι η εγκληματική οργάνωση των επτά (και αγνώστων συνεργών τους) είχε εξαρθρωθεί και πάλι το 2014! Τότε, είχαν συλληφθεί οι ίδιοι άνθρωποι, στα ίδια σπίτια, για τα ίδια αδικήματα, από τους ίδιους αστυνομικούς!

Είχαν προφυλακιστεί, αλλά λόγω της παρέλευσης του 18μήνου είχαν αφεθεί ελεύθεροι!

Ακολουθεί η αναλυτική ανακοίνωση της αστυνομίας:

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 20ης Οκτωβρίου 2018 με τη συμμετοχή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης, Παιανίας-Γλυκών Νερών, Διονύσου, Αχαρνών και Φυλής, Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Διμοιρίας Αποκατάστασης Τάξης (ΔΙ.Α.Τ.), συνελήφθησαν 7 άτομα, ενώ αναζητούνται μία γυναίκα και άγνωστοι συνεργοί τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, από έτους και πλέον, έχοντας συναποφασίσει τη διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων, ενώθηκαν και συνέστησαν δομημένη εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση και ενεργούντες από κοινού και με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος για βιοπορισμό, διέπρατταν ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, πρωινές και μεσημβρινές κυρίως ώρες, κινούμενοι με τα οχήματά τους σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σε ομάδα τριών ή τεσσάρων ατόμων, κατόπτευαν οικίες-υποψήφιους στόχους. Σε περιπτώσεις που εντόπιζαν ανασφάλιστες θύρες ή παράθυρα, στάθμευαν τα αυτοκίνητά τους σε αθέατο σημείο και εισέρχονταν αιφνιδιαστικά σε αυτές, ακινητοποιώντας στη συνέχεια τα θύματά τους με την άσκηση σωματικής βίας.

Κατόπιν ερευνούσαν όλους τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα τιμαλφή. Μάλιστα, προκειμένου να καταστήσουν πιο ακίνδυνη την προσπάθειά τους, σε αρκετές περιπτώσεις φρόντιζαν να εξακριβώσουν από πριν τον αριθμό, την ηλικία και το φύλο των υποψήφιων θυμάτων τους, παρουσιαζόμενοι με διάφορα προσχήματα και συνομιλώντας μαζί τους, λίγα λεπτά πριν από την τέλεση των ληστειών.

Σε περιπτώσεις που τα θύματά τους απουσίαζαν από τις οικίες τους, τα μέλη της ομάδας διερρήγνυαν κύριες εισόδους, παράθυρα, μπαλκονόπορτες κ.λπ. Στη συνέχεια εισέρχονταν σε αυτές, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα κι άλλα αντικείμενα.

Ως ορμητήριο χρησιμοποιούσαν καταυλισμούς στις περιοχές των Αχαρνών και Άνω Λιοσίων, ενώ είχαν εντάξει στο δρομολόγιό τους το οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού, μέσω του οποίου προσέγγιζαν ή διέφευγαν από τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούνταν, λόγω της δυνατότητας που προσέφερε για ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων.

Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν η σκληρότητα με την οποία αντιμετώπιζαν τους ενοίκους κατά την τέλεση των ληστειών, κυρίως ηλικιωμένα άτομα και νεαρά κορίτσια, τους οποίους δεν δίσταζαν να χτυπούν βάναυσα προκειμένου να τους αποκαλύψουν σημεία απόκρυψης χρημάτων και αντικειμένων αξίας. Μάλιστα, σε μία περίπτωση κακοποίησαν σεξουαλικά νεαρό θύμα τους.

Επιπλέον χαρακτηριστικό στοιχείο της εγκληματικής τους δράσης είναι ότι, σε περιπτώσεις εντοπισμού τους από αστυνομικούς, δεν συμμορφώνονταν με τις υποδείξεις τους, αλλά αντίθετα ανέπτυσσαν ταχύτητα και ενεργούσαν επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να διαφύγουν. Μάλιστα, δεν περιορίζονταν απλώς στην εξασφάλιση της διαφυγής τους, αλλά προσδοκούσαν τουλάχιστον τον σοβαρό τραυματισμό των αστυνομικών, όπως καταδεικνύουν τα περιστατικά εμβολισμού μοτοσυκλετιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Σε χρόνο άμεσο μετά τις κλοπές, τα μέλη της ομάδας διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων. Με αυτόν τον τρόπο αφενός αποκόμιζαν άμεσα οικονομικό όφελος και αφετέρου κατείχαν για μεγάλο χρονικό διάστημα πειστήρια των παράνομων ενεργειών τους.

Επίσης, τα μέλη της ομάδας χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα είτε ιδιοκτησίας τους είτε προσώπων του περιβάλλοντός τους, στα οποία αντικαθιστούσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας με πινακίδες άλλων οχημάτων, τις οποίες αφαιρούσαν σε χρόνο προγενέστερο των ληστειών και των διαρρήξεων. Με τον τρόπο αυτόν καθιστούσαν δυσχερή τη συσχέτισή τους με τις υπό έρευνα περιπτώσεις.

Επίσης, μεταβίβαζαν οχήματα τα οποία κατείχαν νόμιμα και χρησιμοποιούσαν κατά την καθημερινότητά τους, σε τρίτα πρόσωπα, συνήθως του περιβάλλοντος τους, προκειμένου να μετακινούνται με αυτά και κατά την εγκληματική τους δράση.

Από την αξιολόγηση των πληροφοριακών στοιχείων και την ανάλυση του προανακριτικού υλικού προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενέχονται σε δέκα (10) περιπτώσεις ληστειών, σε μία εκ των οποίων κακοποίησαν σεξουαλικά το νεαρό θύμα τους, δεκαοκτώ (18) περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών και σε δύο (2) περιπτώσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) επιχειρησιακά οχήματα της οργάνωσης, ηλεκτρονικές συσκευές, ναρκωτικές ουσίες κι άλλα τιμαλφή.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, βιασμό, διακεκριμένες κλοπές, ληστείες και επικίνδυνες σωματικές βλάβες (κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, από άτομα που ενεργούν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια), απείθεια, διακεκριμένες φθορές και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν πρωινές ώρες της 21-10-2018 στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε ανακριτή.

Δείτε σχετικό άρθρο από τη σύλληψή τους το πριν λίγα χρόνια:

Χλιδή, όπλα, λεφτά, Ρομά: Οι προκλητικές αναρτήσεις στο Facebook 

Η αδίστακτη μαφία απολάμβανε προκλητικά το μαύρο χρήμα χτίζοντας βίλες, επιδεικνύοντας πανάκριβα αυτοκίνητα και σκορπώντας 500ευρα σε δίλιτρες βότκες και σαμπάνιες στις πίστες της παραλιακής. Βίλες-υπερπαραγωγή με αισθητική Bollywood, νύχτες διασκέδασης με δίλιτρες βότκες και σαμπάνιες στα πρώτα τραπέζια-πίστα των μπουζουξίδικων της παραλιακής, super cars δηλωμένα σε ξένες εταιρείες και παιχνίδια με όπλα και 500ευρα συνθέτουν τον αλλόκοτο κόσμο των Ρομά.

Ενα αταίριαστο μείγμα κιτς χλιδής, τσιγγάνικης νοοτροπίας και επικίνδυνων συνηθειών με γόνους καλών οικογενειών της Αθήνας που ξεδιπλώνεται μέσα από το ξεδόντιασμα της μεγαλύτερης συμμορίας ληστών και διαρρηκτών που έδρασε τις τελευταίες δεκαετίες.

Η αλαζονεία του εύκολου πλουτισμού και η σιγουριά που τους παρείχε το διεφθαρμένο σύστημα έκανε τις φαμίλιες των Ρομά να χάσουν κάθε έλεγχο και μέτρο. Ανέβαζαν στο Διαδίκτυο φωτογραφίες με όπλα, ρολόγια και μασούρια από ευρώ, χλεύαζαν μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων τη Δικαιοσύνη, κινηματογραφούσαν και αναρτούσαν τις εικονικές δίκες στα προφίλ τους στο Facebook με ανορθόγραφα και προκλητικά σχόλια γιατί πολύ απλά πίστευαν ότι θα ήταν πάντοτε στο απυρόβλητο. Πολλές φορές μάρτυρες της υπερβολής των Τσιγγάνων ήταν οι ίδιοι οι αστυνομικοί που μέσα από ώρες φυσικής παρακολούθησης κατέγραφαν όλες τις κινήσεις τους και τους έβλεπαν να πετούν τις στοίβες με τα δολάρια που είχαν κλέψει λίγες ώρες νωρίτερα από το χρηματοκιβώτιο εκκλησίας του Κερατσινίου, να ιππεύουν καθαρόαιμα αγωνιστικά άλογα και να συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον για το ποιος έχει το πιο ακριβό και γρήγορο αυτοκίνητο, το πιο κιτσάτο παλάτι αλλά και την καλύτερη γκόμενα. Μέχρι και φωτογραφίες με ανυποψίαστους Ελληνες σταρ έβγαζαν και πόσταραν στο Διαδίκτυο για να δείξουν ότι με το χρήμα μπορούν να κατακτήσουν την κορυφή.

Η Ασφάλεια Αμαρουσίου και Βορειοανατολικής Αττικής έστησε ένα αριστοτεχνικό κόλπο για να τους βάλει στο χέρι, το οποίο λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα όταν διεφθαρμένοι συνάδελφοί τους ειδοποίησαν τα μεγάλα αφεντικά της τσιγγάνικης μαφίας που τους τάιζαν με μαύρο χρήμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Αρχές εκτιμούσαν ότι θα έβρισκαν περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ σε μετρητά για να καταφέρουν στο τέλος να μαζέψουν μόλις 600 χιλιάδες. Το «σύρμα» που έπεσε από τους επίορκους αστυνομικούς έδωσε την ευκαιρία στους «ντον» των Ρομά να «σκουπίσουν» το ρευστό από τις κρύπτες και να το εξαφανίσουν. Οι πιο πολλοί συνελήφθησαν λίγες ώρες αργότερα σε ξενοδοχεία, αφού το στίγμα των κινητών τους τηλεφώνων που είχε λοκάρει ο κοριός αποκάλυψε τα κρυσφύγετά τους.

Τα γυμναστήρια της Γλυφάδας και τα trendy στέκια
Μοιάζει περισσότερο με κινηματογραφικό σενάριο του Ταραντίνο ο τρόπος που στήθηκε και οργανώθηκε η εγκληματική οργάνωση των Τσιγγάνων. Πέντε-έξι οικογένειες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συνυπήρχαν οριακά, αφού τα επεισόδια και οι διαξιφισμοί σε μια επίδειξη ισχύος από τις δύο πλευρές ήταν καθημερινό φαινόμενο. Ο υπερβολικός και ακόρεστος τρόπος ζωής συνδυαζόταν με μια απίστευτη μεθοδικότητα και επαγγελματισμό στα χτυπήματα που έκαναν τα τελευταία δύο χρόνια. Με αφετηρία συγκεκριμένα γυμναστήρια στα νότια προάστια κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με γόνους καλών οικογενειών για να ξεκινήσουν τις μεγάλες δουλειές. Οι αστυνομικοί ήταν πεπεισμένοι ότι τα μεγάλα χτυπήματα τα πραγματοποιούσε η dream team της μαφίας των Τσιγγάνων έχοντας απίστευτη πληροφόρηση ακόμα και για τα σημεία που κρυβόταν το ρευστό μέσα σε πολυτελή διαμερίσματα και βίλες του κέντρου και των ακριβών προαστίων. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, δεν υπάρχει μεγάλο χτύπημα στο οποίο οι δράστες με τα θύματα να μην έχουν κοινούς γνωστούς, όπως για παράδειγμα στην εκκλησία του Κερατσινίου, όπου ο αγαπημένος της κόρης του ιερέα γνωρίστηκε σε γνωστό γυμναστήριο με τη μαφία των Τσιγγάνων και έδωσε πληροφορίες για το πού φυλασσόταν ο θησαυρός. Χρήματα δηλαδή που είχαν κρύψει στην εκκλησία οι ιερείς αλλά και το ποίμνιο για να γλιτώσουν από τα capital controls.

Μετά από κάθε μεγάλη δουλειά η τσιγγάνικη ομάδα συνήθιζε να τα σπάει στα μπουζουξίδικα αγκαλιά με δίλιτρα μπουκάλια βότκας, σαμπάνιας και βουνά λουλουδιών. Μάλιστα είχαν ιδιαίτερη αδυναμία στον τραγουδιστή Μάκη Δημάκη που τους τελευταίους μήνες πρωταγωνιστεί στην αθηναϊκή νύχτα. Φυσικά, φωτογραφίες με πρωτοκλασάτα ονόματα του πενταγράμμου τα οποία ανυποψίαστα φωτογραφίζονταν μαζί τους στα καμαρίνια και μετά οι ίδιοι αναρτούσαν στο Facebook, δείχνουν ότι ήταν πλέον συνήθεια γι’ αυτούς να διασκεδάζουν σε μεγάλα μαγαζιά των Αθηνών. Μάρτυρες ενός απίστευτου πάρτυ έγιναν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη όταν η τσιγγάνικη φαμίλια πλήρωσε αδρά τον τραγουδιστή Ζαφείρη Μελά για να παραστεί σε έναν μεγαλοπρεπή γάμο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ