Τα νέα ΜΜΕ «πολιορκούν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Βροχή συνεντεύξεων ζητούν τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προδικάζοντας ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

Η καθολική επικράτηση της ΝΔ και κυρίως το γεγονός ότι οι διεθνείς αγορές αντέδρασαν αμέσως την Δευτέρα 27 Μαΐου, ρίχνοντας τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σε ιστορικά χαμηλά, αναδεικνύεται ήδη σε όλα τα διεθνή πρακτορεία και ΜΜΕ ως «ψήφος εμπιστοσύνης» στην επόμενη κυβέρνηση.

Είναι ενδεικτικό ότι οι Financial Times απέδωσαν ευθέως την συγκεκριμένη εξέλιξη στην προσδοκία εκλογής μια νέας ελληνικής κυβέρνησης πολύ πιο φιλικής στην προσέλκυση επενδύσεων και την επιχειρηματικότητα, ενώ οι New York Times συνέδεσαν την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών που, όπως αναφέρουν, δίνουν τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα.

Ανάλογα θετικά σχόλια έκανε και το Bloomberg το οποίο υπογράμμισε ως ένδειξη εμπιστοσύνης στην επόμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση την εντυπωσιακή άνοδο και του ελληνικού χρηματιστηρίου τη Δευτέρα.

Τα δημοσιεύματα αυτά ήδη από χθες (27/5) το πρωί πυροδότησαν έναν καταιγισμό αιτημάτων στην Πειραιώς για συνεντεύξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τα διεθνή ΜΜΕ να ενδιαφέρονται να αναδείξουν όχι μόνον τις κυβερνητικές δεσμεύσεις της ΝΔ, αλλά και να σκιαγραφήσουν το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη που, όπως επισημαίνεται, πέτυχε μια τόσο μεγάλη νίκη της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα που εξανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει αμέσως εθνικές εκλογές.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here