Όλοι θέλουν να πάρουν συνέντευξη από τον Κυριάκο – Βροχή αιτημάτων από διεθνή ΜΜΕ


Η σαρωτική νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές και η απόφαση του πρωθυπουργού για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών δεν επιταχύνουν μόνο τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά επιπλέον αυξάνουν το ενδιαφέρον των ξένων Μέσων Ενημέρωσης για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, τα αιτήματα που καταφτάνουν στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη για μία συνέντευξη από τα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης πέφτουν… βροχή και προδικάζουν πως θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

Η καθολική επικράτηση της ΝΔ και κυρίως το γεγονός ότι οι διεθνείς αγορές αντέδρασαν αμέσως την Δευτέρα, ρίχνοντας τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, αναδεικνύεται ήδη σε όλα τα διεθνή πρακτορεία και Μέσα Ενημέρωσης ως «ψήφος εμπιστοσύνης» στην επόμενη κυβέρνηση.

Είναι ενδεικτικό ότι οι Financial Times απέδωσαν ευθέως την συγκεκριμένη εξέλιξη στην προσδοκία εκλογής μια νέας ελληνικής κυβέρνησης πολύ πιο φιλικής στην προσέλκυση επενδύσεων και την επιχειρηματικότητα, ενώ οι New York Times συνέδεσαν την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών που, όπως αναφέρουν, δίνουν τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα.

Ανάλογα θετικά σχόλια έκανε και το Bloomberg, το οποίο υπογράμμισε ως ένδειξη εμπιστοσύνης στην επόμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση την εντυπωσιακή άνοδο και του ελληνικού χρηματιστηρίου τη Δευτέρα.

Μοιραία λοιπόν τα δημοσιεύματα αυτά ήδη από χθες το πρωί πυροδότησαν έναν καταιγισμό αιτημάτων στην Πειραιώς για συνεντεύξεις του κ. Μητσοτάκη, καθώς τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης ενδιαφέρονται να αναδείξουν όχι μόνον τις κυβερνητικές δεσμεύσεις της ΝΔ, αλλά και να σκιαγραφήσουν το προφίλ του κ. Μητσοτάκη που, όπως επισημαίνεται, πέτυχε μια τόσο μεγάλη νίκη της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα και εξανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει αμέσως εθνικές εκλογές.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ