“Τα ρέστα της” παίζει στην Ινδία η Ρωσία, επιχειρώντας να προωθήσει το MiG-35


Την πόρτα της Ινδίας χτυπάει η Ρωσία και μετά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο πρόγραμμα του μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς Sukhoi Su-57, ενεργοποιείται το… Plan B’ προτείνοντας στους Ινδούς τη συμπαραγωγή του μαχητικού αεροσκάφους MiG-35, το οποίο περιγράφουν ως 4++ γενιάς. πρόκειται για ένα αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων, με τους Ρώσους να προτείνουν στους Ινδούς μεταφορά τεχνολογίας (ToT: Transfer of Technology), που θα καταστήσει την Ινδία χώρα παραγωγό του μαχητικού για να καλύψει τις ανάγκες της.

Η εταιρία JSC RAC ‘MiG’ συμμετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία επιλογής νέου μαχητικού αεροσκάφους στην Ινδία, με αιχμή όπως πάντα την Rosoboronexport. Προσφέρει το MiG-35 που περιγράφει ως “ελαφρύ μαχητικό” και δεσμεύεται να συμμορφωθεί απολύτως με τις προβλέψεις – προδιαγραφές της εθνικής πολιτικής που περιγράφεται με το “Κατασκεύασέ το στην Ινδία” (Make-in-India).

Στο στάδιο αυτό, οι Ρώσοι βρίσκονται στη φάση επιλογής βιομηχανικού εταίρου στην Ινδία, ενώ συζητά με πλειάδα εταιριών στη χώρα, ώστε να εμπλέξει όσες περισσότερες μπορεί στην εφοδιαστική αλυσίδα, αυξάνοντας το κίνητρο των πελατών να επιλέξουν τη ρωσική πρόταση.

Οι Ρώσοι δεσμεύονται να μεταφέρουν στην Ινδία ακόμα και κρίσιμες τεχνολογίες, για τις οποίες στο παρελθόν οι επιφυλάξεις θα ήταν σαφώς περισσότερες. Ωστόσο, η σαφής στροφή των Ινδών σε δυτικής τεχνολογίας μαχητικά, σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη επί της ουσίας του προγράμματος για πέμπτης γενιάς αεροσκάφους με τη Ρωσία, κάνουν την αεροναυπηγική βιομηχανία της τελευταίας να προσφέρει σχεδόν τα πάντα για να μην απολέσει την αγορά.

Μένει να αποδειχθεί εάν πλέον είναι αργά… Πάντως, για να αντιμετωπιστεί άλλο ένα ινδικό παράπονο από την μέχρι σήμερα συνεργασία με τη Ρωσία στον τομέα των μαχητικών, οι Ρώσοι δεσμεύονται να φτιάξουν και γραμμή παραγωγής ανταλλακτικών, ώστε να γίνεται ομαλά η υποστήριξη του αεροσκάφους σε όλη τη διάρκεια του επιχειρησιακού του βίου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ