Αυτό το χρώμα πρέπει να έχει το δωμάτιό σου και υπάρχει λόγος!


Ποιο είναι το χρώμα στο δωμάτιο σου; Και γιατί αν δεν είναι αυτό που πρέπει… ίσως να χρειαστεί να το αλλάξεις ASAP; Όσα λέει μια νέα έρευνα!
Το χρώμα στο δωμάτιο παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία σου και αυτό λίγο-πολύ όλοι το γνωρίζουμε… Τώρα μια νέα έρευνα μας προτείνει ένα συγκεκριμένο χρώμα στο δωμάτιο και υπάρχει λόγος.

Πιο συγκεκριμένα, αν βάψεις τον τοίχο σου ανοιχτό πράσινο, τότε το δωμάτιο αυτομάτως γίνεται δύο βαθμούς πιο ζεστό, όπως αποκάλυψε νέα έρευνα.

Το πείραμα έγινε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την εταιρία Valspar, εξέτασε πώς συγκεκριμένα χρώματα επηρεάζουν την θερμοκρασία του σώματος ή την αίσθηση που έχει ο άνθρωπος για τη θερμοκρασία σώματος.

Για την έρευνα, 157 συμμετέχοντες βρέθηκαν σε διαφορετικά δωμάτια με 6 διαφορετικά χρώματα, ανοιχτό πράσινο, σκούρο μπλε, μουσταρδί, ανοιχτό ροζ και μωβ. Και ήταν όλοι στην ίδια θερμοκρασία, 18 βαθμούς.

Περίπου το 31% δήλωσε πως ένιωθε πιο ζεστά όταν το χρώμα στο δωμάτιο ήταν πράσινο.

Οι συμμετέχοντες ένιωσαν ότι ήταν σε ένα δωμάτιο δύο βαθμούς πιο ζεστό, με ορισμένους να νιώθουν ότι οι βαθμοί ήταν 5 πιο πάνω από την πραγματική θερμοκρασία. Οι περισσότεροι απ’ τους μισούς, το 55% ένιωσε πιο άνετα όταν το χρώμα του δωματίου ήταν κοραλί.

Μικρότερο ποσοστό, 28% ένιωσε ότι το δωμάτιο ήταν πιο κρύο σε ένα σκούρο μπλε δωμάτιο.

Με βάση αυτά τα δεδομένα και το πείραμα, οι επιστήμονες απέδειξαν πως όσοι κατοικούν σε ένα σπίτι με πράσινους τοίχους, οι λογαριασμοί ήταν πιο χαμηλοί γιατί δεν ένιωθαν την ανάγκη να ανάψουν τη θέρμανση. Και αυτό είναι και για το καλό του περιβάλλοντος!

Παράλληλα, το πείραμα αυτό σύμφωνα με ψυχολόγους έδειξε ότι το σώμα μας αντιδρά και αντιλαμβάνεται ενστικτωδώς το χρώμα που έχει ένας χώρος και μπορεί να σε κάνει πραγματικά να νιώθεις πιο ζεστά ή πιο άνετα.

Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να κάνεις μια ανανέωση στο δωμάτιό σου; Πάντως την επόμενη φορά που θέλεις να κάνεις μια αλλαγή στο χρώμα, σκέψου το πράσινο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ