Ρωσία: Στο όριο της φτώχειας ο μισός πληθυσμός – Δαπάνες μόνο για φαγητό και ρούχα


Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία στη Ρωσία για την οικονομική κατάσταση των πολιτών αναφορικά με την κάλυψη των αναγκών τους σύμφωνα με την ρωσική στατιστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία στη Ρωσία το 48,2% των Ρώσων διαθέτει χρήματα που του αρκούν μόνο για να αγοράσει φαγητό και ρούχα, ενώ το 32,3% μπορεί να αγοράζει και διαρκή αγαθά.

Η Στατιστική Υπηρεσία στη Ρωσία(Rostat) κατέγραψε την έρευνα για την κατανομή των οικιακών νοικοκυριών με βάση την οικονομική τους κατάσταση και σύμφωνα με τα στοιχεία του τέταρτου τριμήνου του 2018.

Παράλληλα από τα 48.000 νοικοκυριά, το 14,9% δήλωσαν ότι τα χρήματα τους επαρκούν μόνο για να αγοράσουν ρούχα, ενώ δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Το 0,7% δήλωσε ότι τα χρήματα τους δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε φαγητό. Με βάση τα στοιχεία της ρωσικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Rostat) μόνο 32,3% των Ρώσων είναι σε θέση να αγοράσουν αυτοκίνητο , διαμέρισμα , ή εξοχικό.

Τις μεγαλύτερες οικονομικές δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι νέες οικογένειες μεταξύ των οποίων το 59,2% δήλωσε ότι δεν μπορεί να αγοράσει τίποτα άλλο εκτός από φαγητό και ρούχα, όπως και οι μοναχικοί συνταξιούχοι (57,9%) και οι μονογονεϊκές οικογένειες (54,1%).

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε σχέση με το 2017 η κατάσταση στη Ρωσία βελτιώθηκε κατά τι, αφού με βάση τα στοιχεία του τετάρτου τετραμήνου του 2017, 49,8% δήλωναν ότι δεν επαρκούν τα χρήματα τους για φαγητό και ρούχα, αλλά δεν μπορούν να αγοράσουν διαρκή αγαθά. Εκτός των άλλων το 18% των Ρώσων το 2017 δήλωνε ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες για να πληρώσει τα έξοδα του σπιτιού ή να αγοράσει ρούχα.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ