Καυγάς Βρούτση – Αχτσιόγλου για τις 120 δόσεις

Το γάντι που έριξε ο Γιάννης Βρούτσης σχολιάζοντας πως οι 120 δόσεις υπονομεύουν την οικονομία σήκωσε η υπουργός Εργασίας.

Ο Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο 12th Insurance Conference, σχολίασε πως «με αυτούς τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, το φαινόμενο θα επαναληφθεί» και υποστήριξε ότι «η ρύθμιση των 120 δόσεων, όπως κάθε ρύθμιση, υπονομεύει την εθνική οικονομία, αλλάζει την κουλτούρα των πληρωμών και όσον αφορά στον υγιή ανταγωνισμό γίνεται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και τον συνεπή πολίτη».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Έφης Αχτσιόγλου η οποία κάλεσε τον Γ. Βρούτση αντί για υποδείξεις να κοιτάξει γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις οδήγησαν τους ασφαλισμένους σε χρέη ύψους 30 δισ. ευρώ.

«Η ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις ανακουφίζει εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, οι οποίοι μέχρι και τις αρχές του 2015 είχαν σωρεύσει χρέη ύψους 30 δισ. ευρώ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας που χαρακτηρίζει προκλητική «και δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, η θέση της ΝΔ να χαρακτηρίζει κάθε κοινωνικό μέτρο ως αντιαναπτυξιακό και υπονομευτικό για την οικονομία. Το ίδιο έκανε και ο αρμόδιος τομεάρχης της σήμερα, μιλώντας για τις 120 δόσεις. Αντί να κάνουν υποδείξεις στους ασφαλισμένους, ας κοιτάξουν γιατί τους οδήγησαν σε χρέη ύψους 30 δισ. ευρώ».

Σύμφωνα με την Έφη Αχτσιόγλου, «η ρύθμιση των 120 δόσεων αποτελεί ένα ολοκληρωμένο βήμα, σε μια συνολική στρατηγική αναδιάρθρωσης και στήριξης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Μια στρατηγική που απέδωσε το οριστικό τέλος των ελλειμμάτων για την κοινωνική ασφάλιση, τη μείωση των εισφορών για τη συντριπτική πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών, την προστασία και την ενίσχυση των συνταξιούχων. Με τη ρύθμιση των 120 δόσεων οι ασφαλισμένοι μπορούν να κλείσουν οριστικά τις πληγές του παρελθόντος».


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ