Επαναστατικό φίλτρο καμπίνας από την Hyundai αλλάζει τα δεδομένα!

Στις συζητήσεις για τα φίλτρα του αυτοκινήτου, αυτό της καμπίνας συνήθως βλέπει την πλάτη του αέρα και του λαδιού. Για τον απλούστατο λόγο ότι η κουβέντα γύρω από τα φίλτρα γύρης, δεν μπορεί να περιστραφεί γύρω από ιπποδυνάμεις, επιδόσεις και λοιπά «ζόρικα». Η σημασία του, ωστόσο, είναι αδιαμφισβήτητη.

Το φίλτρο καμπίνας φροντίζει για την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε μέσα στο αυτοκίνητο, φροντίζοντας να κρατάει εκτός τα βλαβερά σωματίδια, την γύρη και την γενικότερη παθογένεια των μικροοργανισμών. Το θέμα είναι πως όσο καλή δουλειά κι αν κάνει, υπάρχουν περιορισμοί στον τρόπο λειτουργίας του. Περιορισμοί που η Hyundai έχει βάλει σκοπό να εξαλείψει και να τους μετατρέψει σε  «όπλα» κατά της επιβάρυνσης του εσωτερικού.

Το Smart Air Purification System προσφέρει διαρκεί έλεγχο της ποιότητας του εισερχόμενου αέρα, δίνοντας στους επιβάτες την δυνατότητα να βλέπουν ιδίοις όμμασι το πόσο καθαρή είναι η ατμόσφαιρα εντός του αυτοκινήτου. Μέσα από την οθόνη του συστήματος πολυμέσων, ο οδηγός μπορεί να ελέγξει κατά πόσο ο αέρας είναι μέτριας ποιότητας (Fair) ή εξαιρετικής (Excellent). Εδώ έγκειται η επαναστατική διαφορά του συστήματος της Hyundai από τα γνωστά.

Στα συνηθισμένα φίλτρα καμπίνας, η διαδικασία καθαρισμού συμβαίνει για ένα δεδομένο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως εξωτερικών συνθηκών. Με το σύστημα της Hyundai, ο καθαρισμός συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο και διαρκώς, μέχρι η ποιότητα να φτάσει στον βαθμό «Excellent». Η βαθμονόμηση γίνεται βάσει των προτύπων της περιβαλλοντικής υπηρεσίας της Κορέας, κυμαινόμενη από «χαμηλή» (Poor) σε «μέτρια» (Fair), από εκεί σε «καλή» (Good) και φτάνοντας σε «εξαιρετική» (Excellent).

Το Smart Air Purification System μάλιστα, μπορεί να λειτουργεί ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο και απενεργοποιημένο, καθαρίζοντας την καμπίνα ώστε να την βρει σε εξαιρετική κατάσταση ο οδηγός με το που μπει μέσα. Για να το καταφέρει αυτό, χρησιμοποιεί αισθητήρες laser υπερ-υψηλής ακρίβειας και φίλτρα, τα οποία μπορούν να κατακρατούν το 99% των μικροσωματιδίων (από 94% που κυμαίνονται τα πολύ καλά φίλτρα της αγοράς).

Σύμφωνα με τους Κορεάτες, ακόμα και σε συνθήκες αποπνικτικού νέφους (Πεκίνο για παράδειγμα), με τους δείκτες ατμοσφαιρικής ρύπανσης να σημαίνουν συναγερμό, το εσωτερικό των Hyundai και Kia μπορεί να προσφέρει εξαιρετική ποιότητα αέρα. Το σύστημα βρίσκεται στα τελευταία στάδια της εξέλιξης, με τα Hyundai της επόμενης γενιάς να θεωρούνται σίγουρα για την παρουσία του Smart Air Purification System.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here