Μπανγκλαντές: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 16 άτομα που έκαψαν ζωντανή 19χρονη

Κατηγορίες σε βάρος 16 προσώπων για τον φόνο μιας 19χρονης κοπέλας την οποία έκαψαν ζωντανή απήγγειλε σήμερα (29.05.2019) η αστυνομία στο Μπανγκλαντές.

Ο θάνατος της Νουσράτ Τζαχάν Ράφι τον περασμένο μήνα είχε προκαλέσει μεγάλο κύμα διαδηλώσεων στο Μπανγκλαντές. Την άτυχη κοπέλα έκαψαν ζωντανή επειδή είχε μηνύσει για σεξουαλική παρενόχληση τον διευθυντή του κορανικού σχολείου της. Η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές είχε υποσχεθεί διώξεις σε βάρος όλων των προσώπων που ενέχονταν στην υπόθεση.

Όπως αναφέρουν οι αρχές, παρέσυραν την κοπέλα στη στέγη ενός κορανικού σχολείου στο νοτιοανατολικό Μπανγκλαντές, όπου είχε μεγαλώσει. Οι δράστες της ζήτησαν εκεί να αποσύρει τη μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση που είχε καταθέσει στην αστυνομία εναντίον του διευθυντή του ιδρύματος.

Η ίδια αρνήθηκε να τους υπακούσει και τότε την περιέλουσαν με βενζίνη και την έκαναν παρανάλωμα του πυρός. Η Νουσράτ Τζαχάν Ράφι υπέκυψε στα τραύματά της πέντε ημέρες αργότερα, στις 10 Απριλίου, προκαλώντας σκάνδαλο σ’ αυτή τη χώρα των 160 εκατομμυρίων κατοίκων.Ανάμεσα στους κατηγορούμενους και δύο συμμαθήτριες της

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως απαγγέλλει σήμερα επισήμως κατηγορίες σε βάρος 16 προσώπων που ενέχονται στον θάνατό της, μεταξύ των οποίων δύο νεαρές γυναίκες, συμμαθήτριες του θύματος.

«Τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες βάσει της νομοθεσίας για τη βία εναντίον γυναικών και παιδιών και θα ζητήσουμε την ποινή του θανάτου για τους 16 κατηγορουμένους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμαντ Ικμπάλ, ο ερευνητής της αστυνομίας που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο διευθυντής του κορανικού σχολείου, ο Σιράζ Ουν Ντούλα, εναντίον του οποίου είχε υποβάλει μήνυση η 19χρονη, είχε δώσει την εντολή να την σκοτώσουν από το μέρος στο οποίο κρατούνταν.Ήθελαν να φανεί αυτοκτονία

Η Νουσράτ Τζαχάν Ράφι είχε μεταβεί στα τέλη Μαρτίου σε αστυνομικό τμήμα για να ζητήσει τη δίωξή του για σεξουαλική παρενόχληση. Βίντεο δείχνει τον επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος να καταγράφει τη μήνυση, αλλά να την χαρακτηρίζει «τίποτα το σπουδαίο».

Σύμφωνα με τον Μοχάμαντ Ικμπάλ, τουλάχιστον πέντε δράστες έδεσαν την κοπέλα μ’ ένα μαντήλι πριν την κάψουν. Είχαν σχεδιάσει να εμφανίσουν τον θάνατό της ως αυτοκτονία.

Το θύμα υπέστη εγκαύματα στο 80% του σώματός της και υπέκυψε στο νοσοκομείο. Πριν πεθάνει, μαγνητοσκόπησε ένα βίντεο στο οποίο επαναλάμβανε τις κατηγορίες της εναντίον του διευθυντή.

Ο αδελφός της, ο Μαχμουντούλ Χάσαν Νομάν, δήλωσε πως η οικογένεια επιθυμεί να επιταχυνθεί η διαδικασία της δίκης. «Θέλουμε όλοι οι ένοχοι να απαγχονισθούν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η οργανώση προστασίας των δικαιωμάτων των γυναικών Mahila Parishad χαιρέτισε «με επιφυλάξεις» την έρευνα που έγινε στην υπόθεση αυτή, όμως κάλεσε τις αρχές να κάνουν περισσότερα για να βάλουν τέλος στην «κουλτούρα της ατιμωρησίας» στις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμού.

«Πολύ λίγες υποθέσεις βιασμού καταλήγουν σε καταδίκες», υπογράμμισε η οργάνωση.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ