Συρία: Δεκάδες παιδιά σκοτώθηκαν από επιδρομές των δυνάμεων του Άσαντ στην Ιντλίμπ.


Δεκάδες άμαχοι, μεταξύ αυτών πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές των κυβερνητικών δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Άσαντ στην Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Τουλάχιστον 10 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους σήμερα, Τετάρτη (29.5.2019) σε εδάφη που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, την οποία οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι συμμαχικές της ρωσικές βομβαρδίζουν εδώ και έναν μήνα, ανακοίνωσε συριακή Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Επτά άμαχοι σκοτώθηκαν από πλήγματα μόνο στην περιοχή Σάρζα, η οποία βρίσκεται στη γραμμή του μετώπου που χωρίζει τα εδάφη που ελέγχουν οι τζιχαντιστές της Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS, πρώην πτέρυγα της Αλ Κάιντα στη Συρία) από τις ζώνες που ελέγχουν τα κυβερνητικά στρατεύματα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Οι βομβαρδισμοί από τις κυβερνητικές δυνάμεις και τη Ρωσία συνεχίζονται με ένταση σε πολλές περιοχές. Οι ρωσικές επιδρομές επικεντρώνονται στην πόλη Χαν Σεϊχούν και στα περίχωρά της”, σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.Συρία: Σκοτώνονται παιδιά από το 2011

Από την περασμένη Κυριακή (26.5.2019) περισσότεροι από 50 άμαχοι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από τα αεροπορικά πλήγματα και τα πυρά πυροβολικού των κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ και στις γύρω περιοχές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ, όπως και τομείς των γειτονικών επαρχιών Χάμα, Χαλέπι και Λαττάκεια, ελέγχονται από την HTS.

Οι συριακές αρχές δεν είχαν ανακοινώσει ξεκάθαρα μια επίθεση κατά της HTS. Ωστόσο ενέτειναν τους βομβαρδισμούς κατά των τομέων που ελέγχουν οι τζιχαντιστές και έχουν εξαπολύσει και χερσαίες επιθέσεις από τα τέλη Απριλίου, επιτυγχάνοντας να ανακτήσουν τον έλεγχο σε πολλές ζώνες στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ και στο βόρειο της Χάμα.

Χθες Τρίτη τουλάχιστον 27 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 11 παιδιά, σκοτώθηκαν από τις επιδρομές στην Ιντλίμπ και στο Χαλέπι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Οι ΗΠΑ, οι οποίες κατηγορούν την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και τη σύμμαχό του Ρωσία, ζητούν να σταματήσουν οι αεροπορικές επιδρομές.

“Οι αδιάκριτες επιθέσεις σε αμάχους και δημόσιες υποδομές όπως σχολεία, αγορές ή νοσοκομεία συνιστούν μια απερίσκεπτη και απαράδεκτη κλιμάκωση”, δήλωσε χθες Τρίτη η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μόργκαν Όρταγκους.

Μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η υπεύθυνη της υπηρεσίας Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ Ούρσουλα Μίλερ σημείωσε ότι περίπου 270.000 άμαχοι έχουν εκτοπιστεί από τη βία στην Ιντλίμπ από τα τέλη του Απριλίου.

Ο πόλεμος στη Συρία έχει προκαλέσει από το 2011 τον θάνατο περισσότερων από 370.000 ανθρώπων.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ