Τελικός Europa League LIVE: Τσέλσι – Άρσεναλ για την κούπα


Οι τελικοί των κυπέλλων Ευρώπης είναι αγγλική υπόθεση και αυτός του Europa league έχει… ελληνικό χρώμα.
Δύο ομάδες του Λονδίνου, η Τσέλσι και η Άρσεναλ, μονομαχούν στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, στον τελικό του θεσμού.
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα προσπαθήσει να γίνει ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που θα σηκώσει ευρωπαϊκή κούπα με το σύλλογο του.
Θα ακολουθήσει το Σάββατο (01.06.2019) ο τελικός του Champions League, ανάμεσα στην Τότεναμ και τη Λίβερπουλ.

Τσέλσι κι Άρσεναλ «συγκρούονται» στον τελικό του Europa League στο Μπακού. Πρόκειται για μία λονδρέζικη μάχη με έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον, λόγω της παρουσίας του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στους «κανονιέρηδες».

Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός της Άρσεναλ κι αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας θα προσπαθήσει να κατακτήσει το τρόπαιο και να γίνει ο πρώτος Έλληνας που φτάνει στην κατάκτηση μιας μεγάλης διασυλλογικής ευρωπαϊκής κούπας, κάτι που δεν είχαν καταφέρει να κάνουν οι Έλληνες παίκτες του Παναθηναϊκού το ’71, ο Άκης Ζήκος με την Μονακό στο Champions League, ο Αλέξανδρος Τζιόλης με την Βέρντερ και ο Κώστας Μήτρογλου με την Μαρσέιγ.

Η Τσέλσι έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Champions League της νέας περιόδου, αλλά έχει αρκετά εσωτερικά προβλήματα, με τον Ιταλό τεχνικό της, Μαουρίτσιο Σάρι, να μην τα οηγφαίνει καλά με τους παίκτες του (σ.σ. αναμένεται να αποχωρήσει άμεσα από τους «μπλε»).

Από την πλευρά της, η Άρσεναλ θα παλέψει σκληρά για τον τίτλο που θα της δώσει και το εισιτήριο για το Champions League της νέας περιόδου.

Η μοναδική φορά που οι δύο τους, είχαν συναντηθεί ξανά σε διοργάνωση της UEFA, ήταν στα προημιτελικά του πρωταθλήματος Champions League 2003/04, όταν η Τσέλσι προκρίθηκε με συνολικά σκορ 3-2.

Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης του τελικού

Η είσοδος των παικτών

Το πέναλτι που ζήτησε ο Λακαζέτ

Παρακολουθήστε LIVE από το NewsIt.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης

 

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι έχει κάνει ρεκόρ στο Europa League. Είναι αήττητη στα 17 τελευταία παιχνίδια της με 14 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Η Άρσεναλ έχει στον πάγκο της τον Ουνάι Έμερι, ο οποίος έχει κατακτήσει 3 διαδοχικά Europa League με τη Σεβίλλη και μαζί με τις νίκες στους 3 τελικούς μετράει 24 συνεχόμενες προκρίσεις στη διοργάνωση.

Λίγοι θα είναι οι οπαδοί της Τσέλσι και της Άρσεναλ που θα βρεθούν στο Μπακού. Οι δύο ομάδες πήραν από 6.000 εισιτήρια με την Άρσεναλ να επιστρέφει τα μισά, λόγω του κόστους του ταξιδιού αλλά και των μεγάλων ποσών που απαιτούνται για τη διαμονή στην πόλη και τη μετακίνηση του κόσμου των δύο ομάδων.

Να σημειωθεί ότι ο Μχιταριάν της Άρσεναλ έμεινε στην Αγγλία κρίνοντας ότι κινδυνεύει στο Μπακού (λόγω των ανύπαρκτων διπλωματικών σχέσεων με την Αρμενία).


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ