Γαλλία: Το Γκραν Παλέ τιμά τον μεγάλο Καρλ Λάγκερφελντ.

Ένα αφιέρωμα στον Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Φεβρουάριο, θα διοργανωθεί στις 20 Ιουνίου στο Παρίσι, στο Γκραν Παλέ.

Στον χώρο αυτό ο σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ παρουσίαζε τα παραμυθένια ντεφιλέ του για τη Σανέλ, ανακοίνωσαν οι οίκοι μόδας Chanel, Fendi και Karl Lagerleld.

“Αυτή η μοναδική εκδήλωση θα αναδείξει την κληρονομιά του καλλιτέχνη και τη δημιουργικότητά του που ξεπερνά τον χώρο της μόδας και επεκτείνεται στο σχέδιο, στη φωτογραφία, στις εκδόσεις, στην εικονογράφηση”, υπογραμμίζουν οι τρεις οίκοι των οποίων ο Λάγκερφελντ διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής.

Προσωπικότητες θα ταξιδέψουν από όλο τον κόσμο για να παραστούν σε αυτή τη γιορτή.

“Ο άνθρωπος της Αναγέννησης” θα εξυμνηθεί μέσα από “ένα patchwork από βίντεο που γυρίστηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής του, όπου παρεμβάλλονται σύντομες συνεντεύξεις πολλών ανθρώπων που ήταν κοντά του”.

Στο εγχείρημα αυτό “συνεισφέρουν ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές των οποίων ο Λάγκερφελντ θαύμαζε τη δουλειά” και οι οποίοι θα “ερμηνεύσουν κομμάτια από τη μουσική και τη λογοτεχνία που τόσο πολύ αγαπούσε”, εξηγεί ο Καναδός σκηνοθέτης Ρόμπερτ Κάρσεν που ανέλαβε τον σχεδιασμό της εκδήλωσης.Λάγκερφελντ: Ο τόπος για το αφιέρωμα δεν επιλέχτηκε τυχαία

Το Γκραν Παλέ, μεταμορφωμένο άλλοτε σε παραλία που έμοιαζε πιο αληθινή και από την πραγματική, άλλοτε σε σουπερμάρκετ, φιλοξένησε πολλά από τα ντεφιλέ – θεάματα της Κοκό Σανέλ με την οποία ο Λάγκερφελντ ταυτίστηκε.

“Κηδεία; Καλύτερα να πεθάνω!”, έλεγε αστειευόμενος ο Λάγκερφελντ σε συνέντευξη στο περιοδικό Numero το 2018 όταν είχε ερωτηθεί με αφορμή την κηδεία δημοσία δαπάνη του ροκ σταρ Τζόνι Χαλιντέι στα τέλη του 2017.

Σύμφωνα με την επιθυμία του σχεδιαστή, η αποτέφρωσή του έγινε σε πολύ στενό κύκλο, χωρίς θρησκευτική τελετή ή άλλη εκδήλωση μετά τον θάνατό του στις 19 Φεβρουαρίου σε ηλικία 85 ετών.

Στις 5 Μαρτίου το πρώτο ντεφιλέ της Σανέλ που οργανώθηκε μετά τον θάνατο του εκκεντρικού σχεδιαστή, κάτω από τη γυάλινη οροφή του Γκραν Παλέ, άρχισε με σιγή ενός λεπτού στη μνήμη του επί 36 χρόνια καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου, πριν από την έναρξη της επίδειξης, η οποία τελείωσε με ενθουσιώδη χειροκροτήματα και πολλή συγκίνηση για ορισμένους θαυμαστές του.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here