Τσέλσι – Άρσεναλ: Βάφτηκε… μπλε το Europa League. Έριξε τέσσερις “κανονιές” στον τελικό


Η Τσέλσι έπιασε εντυπωσιακή απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο του τελικού του Europa League, νίκησε την Άρσεναλ με 4-1 και σήκωσε την την κούπα μέσα στο Μπακού. Ζιρού και Αζάρ έδωσαν τον τίτλο στους “μπλε”, κάνοντας.. σμπαράλια την άμυνα των “κανονιέρηδων” Συνεχίζεται η… γκαντεμιά των Ελλήνων παικτών σε ευρωπαϊκούς τελικούς, με τον Παπασταθόπουλο να μην μπορεί να πάρει τον τίτλο.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του τελικού

Το Europa League και το… Λονδίνο βάφτηκε μπλε! Η Τσέλσι διέλυσε την Άρσεναλ με 4-1 στον τελικό του Μπακού και κατέκτησε τη φετινή διοργάνωση και έφτασε τα 6 ευρωπαϊκά τρόπαια.

Λίγο πριν αποχωρήσει από τους Λονδρέζους, ο Σάρι κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, αφήνοντας τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο χωρίς την πολυπόθητη νίκη (σ.σ. δεν μπόρεσε να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα κέρδισε ευρωπαϊκού κούπα με τον σύλλογο του).

Εντυπωσιακό το δεύτερο ημίχρονο του τελικού, εκεί όπου μπήκαν πέντε γκολ. Μεγάλου πρωταγωνιστές για την Τσέλσι, ο Ζιρού (άνοιξε το σκορ και είχε και ασίστ) και Αζάρ (δύο γκολ και δύο ασίστ).

Να αναφέρουμε ότι η Τσέλσι έγινε η πρώτη ομάδα μετά από την Φέγενορντ τη σεζόν 2001-02 που κατέκτησε το Κύπελλο UEFA/Europa League χωρίς να έχει ούτε μία ήττα όλη τη σεζόν. Την ίδια στιγμή, ο Σάρι έγινε ο 3ος Ιταλός που πήρε ευρωπαϊκό τίτλο με τους “μπλε” σαν προπονητής, όπως ο Βιάλι το 1998 με το Κύπελλο Κυπελλούχων, αλλά και ο Ντι Ματέο το 2012 με το Champions League.

Το παιχνίδι…

Η Τσέλσι έδειξε διάθεση να αναλάβει τα ηνία του αγώνα στο πρώτο πεντάλεπτο, αλλά η Άρσεναλ είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, την ώρα που στην άμυνα έδειξε αποτελεσματική (σωστή πίεση και αλληλοκαλύψεις). Η πρώτη φάση του ματς ανήκε στην ομάδα του Ουνάι Έμερι (9′). Ο Μέιτλαντ-Νάιλς ‘εβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Κέπα έδιωξε με μπουνιές, η μπάλα έφτασε στον Ομπαμεγιάνγκ που έκανε το διαγώνιο δεξί σουτ και την έστειλε να περάσει έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας της Τσέλσι.

Η Άρσεναλ άρχισε να ανεβάζει τις γραμμές της και να πιέζει τους “μπλε”, αναπτυσσόμενη από τις πτέρυγες (κυρίως από τα δεξιά). Στο 18′ οι “κανονιέρηδες’ ζήτησαν λανθασμένα πέναλτι. Ο Λακαζέτ έπεσε μέσα στην περιοχή βλέποντας τον Κέπα να πέφτει μπροστά στα πόδια του, με τον διαιτητή να αντιλαμβάνεται ωστόσο πως δεν υπήρχε επαφή και να δίνει συνέχεια στο ματς.

Ο Έμερι είδε το σουτ του Τσάκα να… ξύνει στο 28′ το δοκάρι του Κέπα, την ώρα που στην άμυνα ο Παπασταθόπουλος πήγαινε πολύ καλά.

Η Τσέλσι όμως ανέβασε στροφές στη συνέχεια και προσπάθησε να “χτυπήσει” αρχικά με αντεπιθέσεις, εκμεταλλευόμενη τις καλές μπαλιές του Αζάρ («εμφανίστηκε» μετά το 30′). Οι “μπλε” κατάφεραν να γίνουν δύο φορές απειλητικοί, αλλά είδαν τον Τσεχ να.. κατεβάζει ρολά στα σουτ των Έμερσον (34′) και Ζιρού (με το ένα χέρι έβγαλε το συρτό σουτ του Γάλλου στο 40′).

Η Τσέλσι μπήκε ιδανικά στο δεύτερο μέρος, αφού στο 49′ άνοιξε το σκορ. Ο Έμερσον έβγαλε χαμηλή σέντρα από τα αριστερά, ο Ζιρού οριζοντιώθηκε, έπιασε τη δύσκολη κεφαλιά -παρά την πίεση του Κοσιελνί- και νίκησε τον Τσεχ για το 1-0.

Η Άρσεναλ προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια, ανεβάζοντας τις γραμμές της, αλλά η Τσέλσι “καθάρισε’ τον τίτλο μέσα σε πέντε λεπτά. Στο 60′ ο Κόβατσιτς “μοίρασε” αριστερά στο Αζάρ, ο Βέλγος γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι στον Πέδρο και ο Ισπανός σούταρε με τη μια στην απέναντι γωνία, για να κάνει το 2-0.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μέιτλαντ-Νάιλς έπεσε άγαρμπα πάνω στον Ζιρού, ο Ρόκι έδωσε πέναλτι και ο Εντέν Αζάρ έκανε το 3-0.

Ο Ουνάι Έμερι προχώρησε άμεσα σε αλλαγές (Γκεντουζί αντί Μονρεάλ και Αϊόμπι αντί του Τορέιρα) και η μια από τις δύο πέτυχε… γκολάρα. Τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς , ο Αϊόμπι “κεραυνοβόλησε” με δυνατό σουτ τον Κέπα και μείωσε σε 3-1 για τους «κανονιέρηδες» δίνοντάς τους και πάλι ελπίδες.

Ο Αζάρ όμως τις… έσβησε άμεσα. Τρία λεπτά μετά το πρώτο γκολ της Άρσεναλ, ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε γκάφα, ο Αζάρ έκλεψε έδωσε την μπάλα στον Ζιρού, αυτός έβγαλε δύσκολη μπαλιά από αριστερά, βρήκε τον Βέλγο που πάνω στην κίνηση με το αριστερό έκανε το 4-1.

Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της, η Τσέλσι έφτασε με ευκολία στα καρέ του Τσεχ. Το τελευταίο δεκάλεπτο όμως η Άρσεναλ έγινε πιο επιθετική, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει ένα ακόμα γκολ, με το 4-1 να είναι το τελικό σκορ.
 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ