«Γκάζι» για να ανοίξει προεκλογικά η πλατφόρμα για τα κόκκινα δάνεια


Η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους θέλει να θέσει σε λειτουργία την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια μέχρι τις 15-20 Ιουνίου καθώς η πρόθεση είναι να μην υπάρξει πρόσθετη καθυστέρηση εξαιτίας του ότι θα βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι οφειλέτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς καθώς με την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και στη συνέχεια με τις διακοπές του Αυγούστου πλειστηριασμοί θα μπορούν να γίνουν από φθινόπωρο.

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου, δεν επιτρέπεται η διενέργεια πλειστηριασμών. Η «κάλυψη» ισχύει και για την επόμενη εβδομάδα των εκλογών. Άρα, και την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου δεν υπάρχει δυνατότητα πλειστηριασμών. Αν στη συνέχεια οι εθνικές εκλογές προκηρυχθούν για τις 7 Ιουλίου, οι πλειστηριασμοί θα παγώσουν και πάλι μέχρι τις 15 Ιουλίου δηλαδή μέχρι και μια εβδομάδα μετά. Τον Αύγουστο ούτως ή άλλως δεν γίνονται οι πλειστηριασμοί οπότε θα πάμε από Σεπτέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση, από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους επισημαίνουν ότι οι προετοιμασίες συνεχίζονται πυρετωδώς. Μπορεί οι τριπλές κάλπες να προκάλεσαν καθυστερήσεις (καθώς το προσωπικό που προετοιμάζει την πλατφόρμα έπρεπε να πάρει εκλογική άδεια) ωστόσο ο στόχος παραμένει: η πλατφόρμα να τεθεί σε εφαρμογή στις 15 Ιουνίου ή στις 20 Ιουνίου το αργότερο.

Έτσι, από τα μέσα Ιουνίου και μετά, οι οφειλέτες θα τρέχουν για τρεις ξεχωριστές ρυθμίσεις ταυτόχρονα. Αυτή των ασφαλιστικών ταμείων για την οποία υπάρχει ήδη χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, αυτή της εφορίας που τελειώνει στις 28 Ιουνίου αλλά προγραμματίζεται να παραταθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο και η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ