Πανεύκολη τούρτα λεμόνι με παστέλι αμυγδάλου

Με μόλις 4 βήματα φτιάχνουμε την πιο ανάλαφρη, την πιο δροσερή, την πιο εύκολη τούρτα λεμόνι!

Υλικά
1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
170 ml ζεστό νερό
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
410 γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ
1 κούπα ζάχαρη
15 σαβουαγιάρ
1 κούπα γάλα
1 σφηνάκι κονιάκ
1 παστέλι αμυγδάλου χοντροκοπανισμένο

Διάβασε και δες πώς γίνεται η τούρτα λεμόνι με μόλις 4 βήματα:

Σε ένα δοχείο βάζω 170 ml ζεστό νερό και προσθέτω εκεί το φακελάκι με το ζελέ λεμόνι.

Το ανακατεύω να διαλυθεί και μόλις το μείγμα γίνει χλιαρό, προσθέτω το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω για μερικά λεπτά το εβαπορέ γάλα, το οποίο είχα πρώτα βάλει στο ψυγείο για να παγώσει, να πήξει. Προσθέτω ενναλάξ κι ενώ συνεχίζεται το ανακάτεμα, την ζάχαρη και το μείγμα με το ζελέ λεμόνι. Πρώτα τη μισή ποσότητα ζάχαρης, στη συνέχεια τη μισή ποσότητα του λεμονιού και συνεχίζω με την υπόλοιπη ζάχαρη και το υπόλοιπο μείγμα λεμονιού.

Προσοχή είναι σημαντικό να είναι κρύο το γάλα όταν μπει στο μίξερ.

Σε ένα μπολ βάζω το γάλα με το κονιάκ και βουτάω εκεί ένα ένα τα σαβαγιάρ.

Προσοχή δεν βουτάμε τα σαβαγιάρ για πολλή ώρα στο γάλα. Ίσα ίσα να βραχούν.

Στρώνω τα σαβαγιάρ σε φόρμα διαμέτρου 29 εκ. με αποσπώμενη βάση και ρίχνω από πάνω την κρέμα.
Βάζω την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να παγώσει.

Λίγο πριν σερβίρω πασπαλίζω την μισή τούρτα με χοντροκοπανισμένο παστέλι με αμύγδαλο και στολίζω την υπόλοιπη με φέτες λεμονιού.

Σημειώσεις

Εκτός από παστέλι μπορείς να πασπαλίσεις με οποιοδήποτε ξηρό καρπό επιθυμείς.
Χοντροκοπανισμένο φυστίκι Αιγίνης, ταιριάζει επίσης πολύ.

Mamatsita

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here