Τα αποθέματα στις ΗΠΑ κι ο εμπορικός πόλεμος οδηγούν σε νέα αύξηση την τιμή του πετρελαίου


Το πετρέλαιο ανέκτησε την τιμή του στη Νέα Υόρκη, ως αποτέλεσμα της περιστολής των προμηθειών στις ΗΠΑ, αλλά η εξέλιξη αυτή αντισταθμίζεται με το ότι ο παρατεταμένος εμπορικός πόλεμος μεταξύ Αμερικής και Κίνας θα πλήξει τη ζήτηση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στη Νέα Υόρκη αυξήθηκαν κατά 0,5%, αλλά παραμένουν σε κλίμα καταγραφής απωλειών για αυτό το μήνα. Το αμερικανικό ινστιτούτο πετρελαίου ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 5,27 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα κυβερνητικά στοιχεία της Πέμπτης ενδέχεται να παρουσιάσουν μεγαλύτερη υποχώρηση από την πτώση 1,36 εκατομμυρίων βαρελιών που αναμένουν οι αναλυτές.

Το πετρέλαιο αναμένεται να καταγράψει την πρώτη μηνιαία απώλεια φέτος μετά από μια διακοπή της εμπορικής ανακωχής μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, που έθεσε σε αμφισβήτηση τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης. Η μεταβλητότητα έχει αυξηθεί, καθώς οι traders δρουν ανάμεσα σε πηχιαίους τίτλους περί εμπορικού πολέμου και φόβους ότι οι εντάσεις μεταξύ Αμερικής και Ιράν ενδέχεται να οδηγήσουν σε σύγκρουση στον πλούσιο σε πετρέλαιο Περσικό Κόλπο.

Τα ενδιάμεσα συμβόλαια του αργού του Δυτικού Τέξας για παράδοση τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 32 σεντς, ή 0,5%, στα 59,13 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης στις 10:53 π.μ. ώρα Λονδίνου, αφού είχε ανέβει έως και κατά 89 σεντς νωρίτερα. Τα συμβόλαια μειώθηκαν κατά 7,4% μέχρι στιγμής αυτό το μήνα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ