Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την απόπειρα ανθρωποκτονίας και ισχυρίστηκε ότι ήθελε να σταματήσει τη φασαρία και τις φθορές των παιδιών
Την προσωρινή κράτηση του 58χρονου άνδρα που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 8χρονου παιδιού αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας στο Ηράκλειο, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του.
Η υπόθεση αφορά περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης σε χωριό του Δήμου Ηρακλείου. Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας των παιδιών, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που ενοικιάζει εισήλθε στην κατοικία κατά την απουσία της και επιτέθηκε στον 8χρονο γιο της, ενώ μπροστά στο περιστατικό βρισκόταν και ο 11χρονος αδελφός του.
Ο 58χρονος, κατά την απολογία του, αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Υποστήριξε ότι είχε μεταβεί στο σπίτι προκειμένου να κάνει παρατήρηση στα δύο παιδιά, ισχυριζόμενος ότι προκαλούσαν συνεχώς φασαρία και φθορές στο ακίνητο. Όπως ανέφερε, παραδέχθηκε ότι χαστούκισε δύο φορές τον 8χρονο, απορρίπτοντας ωστόσο κάθε ισχυρισμό περί απόπειρας να του αφαιρέσει τη ζωή.
Ο συνήγορός του, Γιώργος Μπαφάκης, δήλωσε ότι ο εντολέας του δεν παραβίασε την είσοδο της κατοικίας, ενώ μετά το περιστατικό επικοινώνησε ο ίδιος τηλεφωνικά με τη μητέρα του παιδιού, προκειμένου να της εξηγήσει τι συνέβη και να της ζητήσει συγγνώμη.
Παράλληλα, ο δικηγόρος υποστήριξε ότι η δικογραφία δεν περιλαμβάνει επαρκή στοιχεία που να στοιχειοθετούν το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, εκφράζοντας την έκπληξή του για την απόφαση της προσωρινής κράτησης.
«Δεν υπήρχαν ούτε ενδείξεις ούτε αποδείξεις που να θεμελιώνουν το συγκεκριμένο κακούργημα. Υπό αυτή την έννοια, η απόφαση για την προφυλάκιση είναι μια εξέλιξη που δεν αναμέναμε και δεν δικαιολογείται από τα στοιχεία της δικογραφίας και της ανακριτικής διαδικασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.


