Εκλογές 2019 – Μητσοτάκης: Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων – Στην Κόρινθο με τη Μαρέβα

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε, το πρωί της Παρασκευής (31.05.2019) από την Κόρινθο την περιοδεία του στην Πελοπόννησο.

«Θέλω να ενώσω τους Έλληνες. Εφόσον με εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, όχι μόνο αυτών που μας ψήφισαν», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Μαρέβα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκαναν βόλτα στους δρόμους της Κορίνθου, με τον πρόεδρο της ΝΔ να έχει συζήτηση με τους πολίτες. Μια γυναίκα σταμάτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ρώτησε αν θα συνεχιστεί η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όσους παραμένουν επί χρόνια άνεργοι. «Δεν θα υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που θα μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», τη διαβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «εμείς καθιερώσαμε το 2014 την περίθαλψη για όλους».

Αμέσως μετά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Αναφερόμενος στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «την Κυριακή θα γίνει το δεύτερο μεγάλο βήμα για την πολιτική αλλαγή και το οριστικό και τελικό θα γίνει στις 7 Ιουλίου».

Απαντώντας σε πολίτη που του είπε «σίγουρος πρωθυπουργός είσαι, δεν υπάρχει περίπτωση», ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Θέλει δουλειά μέχρι την τελευταία στιγμή». Με την Εκκλησία…

Ο πρώτος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η Μητρόπολη, όπου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Κορινθίας Διονύσιο. Κατά τη συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις ζημιές που υπέστη πρόσφατα η Μητρόπολη από τις καταστρεπτικές βροχές, καθώς και για τα έργα επισκευής που πραγματοποιούνται.

Τόνισε ότι η βάση της συζήτησης για τα ειδικότερα θέματα που αφορούν τους κληρικούς θα μπορούσε να έχει τεθεί σε θετικότερο πλαίσιο και ότι η Εκκλησία της Ελλάδος πάσχει πλέον από έλλειψη στελέχωσης. Επισήμανε ότι υπάρχουν σημαντικοί πυρήνες της ακροδεξιάς στην Κόρινθο και πρόσθεσε: «Θέλουμε από τη Νέα Δημοκρατία να στέκεται σταθερά με τον μετριοπαθή της τρόπο δίπλα στην Εκκλησία. Θέλουμε να ξέρουμε ότι μπορούμε να στηριχτούμε σε εσάς. Δεν ζητάω την παρέμβαση της Πολιτείας στην Εκκλησία. Εκκλησία και Κράτος είναι συνιδρυτές του Έθνους και πρέπει να αλληλοστηρίζονται».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, το οποίο -όπως είπε- είναι πολύ σημαντικό και υπενθύμισε ότι «εμείς σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους κληρικούς όλων των βαθμίδων». Τόνισε ακόμη ότι «η Νέα Δημοκρατία απέδειξε πως με μια σωστή Κεντροδεξιά πολιτική κατόρθωσε να περιορίσει την απήχηση των ακραίων δυνάμεων, κάτι που έδειξαν και τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών». Υπογράμμισε ότι «ένας μετριοπαθής, πατριωτικός λόγος θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άμβλυνση των άκρων».

Και πρόσθεσε: «Όπως είπα στον Μακαριώτατο, δεν υφίσταται για εμάς ζήτημα αλλαγής του άρθρου 3 και δεν είμαι διατεθειμένος να παίξω με λεπτές ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί στο βάθος των αιώνων». Και μίλησε για συναινετικές λύσεις στα εκκρεμή ζητήματα που υπάρχουν στις σχέσεις Κράτους Εκκλησίας. «Θα καθίσουμε με καλή διάθεση να μιλήσουμε για τους διακριτούς ρόλους Κράτους και Εκκλησίας και πως μπορούν να βοηθήσουν την κοινωνία. Το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό. Η Εκκλησία είναι το στήριγμα πολλών ανθρώπων. Η δική μου δουλειά, αυτή τη στιγμή, είναι να ενώσω τη χώρα. Όπως εσείς διακονείτε όλο το ποίμνιο, έτσι και εγώ πρέπει να γίνω Πρωθυπουργός για όλους τους Έλληνες. Ο λόγος μου είναι ενωτικός και όχι διχαστικός. Οι ακραίες φωνές που καπηλεύονται την Εκκλησία πρέπει να απομακρυνθούν». Και την αστυνομία

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας, όπου τον υποδέχτηκαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας, Ταξίαρχος Σπύρος Σκλάβος. Κατά την ενημέρωση που ακολούθησε ο Ταξίαρχος τόνισε τις ελλείψεις που έχει η αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας τόσο σε υποδομές όσο και προσωπικό. Ο κ Μητσοτάκης είδε από κοντά την κακή κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Κορινθίας και χαιρέτισε τους αστυνομικούς. Συνομιλώντας με τους εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων διαβεβαίωσε: «Βλέπουμε τις ελλείψεις, είμαι εδώ για να στηρίξω, να μου έχετε εμπιστοσύνη».

Μετά την Κόρινθο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταξίδεψε στην Τρίπολη, ενώ θα ακολουθήσει η επίσκεψη στο Άστρος Κυνουρίας. Το απόγευμα, στις 18.00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με νέους αγρότες στο Ναύπλιο. Το βράδυ στις 20.30 θα βρεθεί στο Άργος όπου θα απευθύνει χαιρετισμό στην κεντρική ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here