Τελικά είναι καλό η κοπέλα σου να έχει έντονο χαρακτήρα;


Πολλές φορές έχουμε όλοι αναρωτηθεί αν έχουμε τις σωστές παρέες και αν οι φίλοι μας μας επηρεάζουν αρνητικά.
Το να έχεις μία φίλη με κακό χαρακτήρα δεν πρέπει, όμως, να αποτελεί λόγο ανησυχίας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι γυναίκες με έντονο χαρακτήρα είναι πραγματικά πολύτιμες για όσους έχουν την τύχη να έχουν μια σχέση μαζί τους, καθώς θα βοηθούσαν στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης ασθενειών όπως ο διαβήτης.

Τα οφέλη της κακής διάθεσης

Έχοντας έναν ισχυρό χαρακτήρα μπορεί να είναι η αιτία πολλών διαφορών, αλλά έχει και οφέλη. Αυτή η παρατήρηση έγινε από τους ειδικούς στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου, οι οποίοι μελέτησαν πώς η ποιότητα της σχέσης του ζευγαριού επηρεάζει την υγεία τους, ιδιαίτερα σχετικά με την εμφάνιση διαβήτη.

Παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη
Η μελέτη αυτή περιελάμβανε τη συμμετοχή 1228 ατόμων σε ζευγάρια και ανταποκρίθηκαν σε παράγοντες, όπως το επίπεδο ικανοποίησης στη σχέση τους, ο βαθμός ευτυχίας που αισθάνεται όταν είναι με τον άλλο ή όταν κάνουν πράγματα μαζί. Μελετήθηκε, ακόμα, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και ο σεβασμός του ενός απέναντι στον άλλο, καθώς και το ύψος των αιτημάτων και των επικρίσεων που έχουν ή κάνουν οι δύο σύντροφοι μεταξύ τους.

Τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά για τους άνδρες και τις γυναίκες

Η ποιότητα της σχέσης παρουσιάζει διαφορετικά αποτελέσματα ανά φύλο. Οι γυναίκες που έχουν αναφέρει θετικές συνθήκες στη σχέση τους έχουν μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη στο μέλλον. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πιο ευαίσθητες στον τρόπο αλληλεπίδρασής τους με τον σύντροφό τους, γεγονός που έχει σημαντικό αντίκτυπο στην μεταβολική τους υγεία.

Έλεγχος
Τα αποτελέσματα των ανδρών φέρνουν έκπληξη, επειδή ήταν εντελώς αντίθετα με εκείνα των γυναικών. Όσοι δήλωσαν ότι ήταν σε σχέση με μια γυναίκα που επιζητούσε έλεγχο, η οποία συχνά τους επικρίνει ή έχει πολλές απαιτήσεις από αυτούς, έδειξαν χαμηλότερη πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη μακροπρόθεσμα.

Ρυθμιζόμενοι παράγοντες
Οι άνδρες δεν έχουν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, αλλά αυξάνουν, επίσης, τις πιθανότητες ρύθμισης των επιπέδων μετά την εμφάνισή τους. Οι ερευνητές έχουν δείξει ότι δεν οφείλονται σε έντονες συγκρούσεις στη σχέση τους, αλλά επειδή οι γυναίκες συχνά επικρίνουν ή θέτουν απαιτήσεις στο ζευγάρι τους, αντικατοπτρίζοντας τις προσπάθειές τους να αποκτήσουν τον έλεγχο των σχετικών συμπεριφορών στην υγεία του συντρόφου τους.

Σημάδι εξυπνάδας
Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη σχολή ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ, οι γυναίκες με έντονο χαρακτήρα παίρνουν καλύτερες αποφάσεις, καθώς είναι πιο έξυπνες. Στην πραγματικότητα, σκέφτονται πολύ περισσότερο και γρήγορα και, συνεπώς, κάνουν πιο αντικειμενικές και σωστές αποφάσεις και ξέρουν πώς να μεταφέρουν πιο πειστικά και αποτελεσματικά μηνύματα. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο οι συνεργάτες τους είναι πιο προσεκτικοί με αυτές και ως εκ τούτου έχουν καλύτερη υγεία.

Ο κακός παράγοντας του έντονου χαρακτήρα
Ο ισχυρός χαρακτήρας έχει κάποια πλεονεκτήματα, αλλά σύμφωνα μια άλλη έρευνα, οι άνθρωποι που είναι συχνά σε κακή διάθεση απελευθερώνουν αδρεναλίνη και κορτιζόλη και αυτό προκαλεί φλεγμονή και ως εκ τούτου δεν επιτρέπει την απελευθέρωση ενέργειας, προκαλώντας αύξηση βάρους.

Γι’ αυτό καλή είναι η ένταση, αλλά με μέτρο!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ