Αυτή η καφετέρια στην Ινδία είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από χαρτόκουτες!


Αυτή η νέα καφετέρια στην Ινδία αποδεικνύει ότι οι χαρτόκουτες δεν είναι απλά για να πακετάρεις τα πράγματά σου κατά την μετακόμιση.

Το «Cardboard Café» είναι ένα εστιατόριο στη Βομβάη φτιαγμένο ολοκληρωτικά από χαρτόνι. Πέρα από την κουζίνα, τα πάντα στην καφετέρια, από τα τραπέζια και τους τείχους μέχρι τα φώτα και το μενού, είναι φτιαγμένα από ανακυκλώσιμο χαρτόνι.

Όπως αναφέρει το Good News Network, η καφετέρια είναι φτιαγμένη από 3716 τετραγωνικά μέτρα χαρτονιού.

Καθώς οι χαρτόκουτες αποτελούνται κατά 50% από αέρα, το υλικό είναι ελαφρύ, ανθεκτικό, οικονομικό και εξαιρετικό στην απορρόφηση του ήχου, πράγμα που το κάνει ιδανικό για τέτοιου τύπου μαγαζιά με τόσο κόσμο.

Οι επιφάνειες των τραπεζιών, από την άλλη, είναι καλυμμένες με κερί ώστε να είναι ανθεκτικές στο νερό και τους λεκέδες.

Η καφετέρια σχεδιάστηκε από τον Nuru Karim, τον ιδρυτή της ινδικής αρχιτεκτονικής μάρκας Nudes.

Το εγχείρημα πήρε στους αρχιτέκτονες μόλις επτά μήνες για να το σχεδιάσουν και να το κατασκευάσουν – τρεις μήνες ο σχεδιασμός και άλλους τέσσερις η κατασκευή.

Η ομάδα ξόδεψε αρκετό χρόνο εξετάζοντας την ανθεκτικότητα, την ευκαμψία, την αντοχή στην υγρασία και την προσαρμογή στη θερμοκρασία του υλικού.

Πέρα από το γεγονός ότι η καφετέρια είναι φτιαγμένη από βιώσιμα υλικά, ειδικεύεται στο σερβίρισμα οργανικών και τοπικών φαγητών.

Ο Karim λέει πως δημιούργησε την καφετέρια με σκοπό να αναδείξει την πολυχρηστικότητα του χαρτονιού ούτως ώστε να αρχίσει ο κόσμος να το παίρνει πιο σοβαρά ως κατασκευαστικό υλικό.

«Νομίζω η ιδέα ήταν το να σκεφτόμαστε κυριολεκτικά έξω από το χάρτινο κουτί. Επίσης θέλαμε να παλέψουμε για θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η παγκόσμια θέρμανση, η βιωσιμότητα και ευελπιστούμε αυτή η καφετέρια να ξεκινήσει έναν διάλογο για το πώς να αντιμετωπίσουμε τις εθνικές μας πηγές, τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στον πλανήτη, τον τρόπο που καταναλώνουμε και τον τρόπο που ανακυκλώνουμε».

Δείτε το βίντεο:


ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ