Καταγγελία αναγνώστη για παπά: “Ας τον κρίνει ο Θεός”


Την ημέρα της γιορτής του Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίας Ελένης πήγε ή μητέρα μου Έλενη Σ. ως συνήθως στην εκκλησία της ενορίας μας, που είναι ό Άγιος Δημήτριος Όπλων με σκοπό να εκκλησιαστεί και να λάβει Θεία Κοινωνία.

Η μητέρα μου σε όλη της την ζωή υπήρξε άνθρωπος πού έχει σαν οδηγό την προσευχή, τη νηστεία και την εξομολόγηση, μπορώ να πω σε υπερβολικό βαθμό. Έφτασε 85 ετών με πολλά προβλήματα υγείας, έχει υπόβληθει σε επεμβαση για έλκος στομάχου, ειλεού, ολική αφαίρεση, διάτρηση στομάχου!

Έχει υποστεί πολλές φορές πνευμονικό οίδημα και κατέληξε να κάνει εγχείρηση καρδιάς! Κατοπιν της εγχείρησης καρδιάς υπέφερε πολλές επιπλοκές και σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο . Έχει 15 ώρες την ημέρα οξυγόνο. Το βάρος της εφτασε να ειναι 38 κιλά.

Το προηγούμενο βράδυ είχε έρθει ο γιατρός και της έκανε όρο ενδυνάμωσης διότι ήταν εξαντλημένη από την νηστεία και της συνέστησε να φάει κρέας. Την προέτρεψε δε, να κοινωνήσει κανονικά λέγοντας χαρακτηριστικά το γνωστό “ασθενής και οδοιπόρος”.

Όταν άρχισε ή θεία κοινωνία φτάνοντας υποβαστάζομενη λόγω αστάθειας ανέφερε στον πάτερ Στέφανο Β. τι έγινε το προηγούμενο βράδυ, αυτός της είπε να φύγει και απαίτησε να πάει στο τέλος της θείας κοινωνίας.

Αφού πέρασαν όλοι πήγε πάλι υποβαστάζομενη και ο πατήρ Στέφανος Β., την ειρωνεύτηκε ότι ο γιατρός δεν είναι παπάς! Δεν την κοινώνησε. Κατόπιν της ειρωνείας την ρώτησε αν έχει ποτέ της εξομολογηθεί.

Η μητέρα μου σαστισμένη έφυγε. Μετά από αυτό παρουσίασε σοβαρή διαταραχή στην καρδιακή της λειτουργία και έντονα σημάδια βαθιάς κατάθλιψης! Μετά από επανειλημμένες πιέσεις μου εκμυστηρεύτηκε το συμβάν και την ταλαιπωρία που πέρασε! Μου είπε τι συνέβη με κλάματα λέγοντας μου ότι πρώτη φορά ντράπηκε τόσο πολύ στην ζωή της.

Ο Θεός ας τον κρίνει.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις και καταγγελίες αναγνωστών, άλλων site ή blogs που αναδημοσιεύονται από το portal δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις απόψεις των συντακτών ή του «tromaktiko». Πιστεύουμε στην ελευθερία του λόγου και της άποψης και συνεχίζουμε από τις 08/10/2018 (όπου άλλαξε η δημοσιογραφική ομάδα) να δημοσιεύουμε κάθε είδους καταγγελία ή άποψη αναγνώστη που έχει απτά στοιχεία και είναι τεκμηριωμένη. Τα email σας μπορείτε να τα στέλνετε στο: [email protected]


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ