Τσίρκο στη Γερμανία χρησιμοποιεί ολογράμματα αντί για αληθινά ζώα


Μπορεί να έχουμε αργήσει, αλλά φαίνεται πως σιγά-σιγά ο δυτικός κόσμος αρχίζει να υιοθετεί περισσότερο φιλοζωικές αντιλήψεις, προστατεύοντας είδη που κινδυνεύουν χρόνια τώρα

Έτσι, ζωολογικά πάρκα σε πολλά μέρη του κόσμου έχουν καταργήσει πρακτικές που θέλουν τα ζώα κλειδωμένα σε κλουβιά και κακοποιημένα –τραγική εξαίρεση, αυτός ο ζωολογικός κήπος στη Γάζα, όπου οι υπεύθυνοι ξερίζωσαν τα νύχια μιας μικρής λιονταρίνας, για να μπορούν να παίζουν άφοβα τα παιδιά μαζί της!

Στο τσίρκο τα πράγματα κατά κανόνα είναι χειρότερα –τα ζώα αντιμετωπίζονται πολύ πιο βάναυσα, προκειμένου να εκτελέσουν τα εντυπωσιακά τους «νούμερα».

Την διαφορά, ωστόσο, ήρθε να κάνει ένα τσίρκο στη Γερμανία, το οποίο επιστράτευσε την τεχνολογία για να διασκεδάσει μεν τους επισκέπτες του, χωρίς όμως να κακοποιηθεί κανένα ζώο.

Ο λόγος για το Circus Roncalli, το πρώτο τσίρκο στον κόσμο, το οποίο αντικατέστησε τα ζώα με ρεαλιστικά ολογράμματα! Τα animations δημιουργούνται μέσω υπολογιστή και προβάλλονται στο κοινό σε πραγματικές διαστάσεις, με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Έτσι, στο πλαίσιο του υπόλοιπου προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει περίτεχνα ακροβατικά και ταχυδακτυλουργικά, μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν ελέφαντες, άγρια ζώα, πιθήκους, αλλά και ψάρια, να κολυμπούν και να κάνουν τις πιο απίθανες φιγούρες!

Το  Circus Roncalli λειτουργεί εδώ και πολλές δεκαετίες (από το 1976), αλλά σχετικά πρόσφατα οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τα ζώα με 11 προτζέκτορες, laser και φακούς στρατηγικά τοποθετημένους, για να προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα, χωρίς την παρουσία κανενός αληθινού ζώου.

Χάρη στην τεχνολογία, πολλά ζώα γλυτώνουν την αιχμαλωσία, ενώ οι άνθρωποι τα «χαίρονται» με -ενδεχομένως- πιο εντυπωσιακό τρόπο!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ