H Τουρκία χτίζει τείχος για τους μετανάστες στα ανατολικά της σύνορα


Την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Ιράν ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Βαν.

Την κατασκευή ενός τείχους 295 χιλιομέτρων στα σύνορα με το Ιράν ανακοίνωσε ο Εμίν Μπιλμέζ, κυβερνήτης της ανατολικής επαρχίας Βαν, την Τρίτη.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της Daily Sabah, ελπίζεται πως το τείχος αυτό θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των παράνομων εισόδων μεταναστών, του λαθρεμπορίου και της διείσδυσης τρομοκρατών.

«Λόγω των αυξανόμενων κυμάτων μετανάστευσης, οι χερσαίες δυνάμεις μας απέστειλαν δύο λόχους αναγνώρισης και δύο λόχους καταδρομών, μαζί με οπλισμένα οχήματα στην περιοχή. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει στείλει 35 ομάδες ειδικών επιχειρήσεων και 50 οπλισμένα οχήματα στη ζώνη για να βοηθήσουν τις δυνάμεις που φρουρούν τα σύνορα» είπε ο Μπιλμέζ.

«Σκάβουμε χαντάκια τα τελευταία δύο χρόνια σε πλάτος τεσσάρων μέτρων και βάθος τεσσάρων. Συρματόπλεγμα θα κλείνει την είσοδο αυτών των χαντακιών» πρόσθεσε.

«Κατά μήκος του 295 χλμ συνόρου, θα βάλουμε ένα τείχος. Προβλέπουμε ότι ένα τμήμα 64 χλμ θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους. Προετοιμάζεται προσφορά για επιπλέον 63 χλμ τείχους. Αναμένεται οριστικοποίηση της διαδικασίας εντός του έτους. Τα υπόλοιπα τμήματα θα ολοκληρωθούν τα προσεχή χρόνια. Επιπρόσθετα στην κατασκευή του τείχους θα υπάρχουν 58 φυλάκια- πύργοι και 45 πύργοι τηλεπικοινωνιών. Οι πύργοι θα είναι εξοπλισμένοι με θερμικές κάμερες, ραντάρ, αισθητήρες κ.α.» είπε ο Μπιλμέζ.

Στα σύνορα χρησιμοποιούνται τόσο οπλισμένα όσο και άοπλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πραγματοποιώντας αναγνωριστικές επιχειρήσεις συνέχεια. Οι εικόνες που συλλέγονται αποστέλλονται στα αρμόδια τμήματα. Όπως είπε ο Μπιλμέζ, 105.000 παράτυποι μετανάστες έχουν εμποδιστεί να περάσουν τα σύνορα ή συλληφθεί σε τουρκικό έδαφος τον τελευταίο χρόνο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ