Στέφανος Στρούγγης ένας αεροδυναμικός κεντρικός αμυντικός


Ο Στέφανος Στρούγγης συστήθηκε επίσημα στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό, έπειτα από μία εξαιρετική εμφάνισή του με τα χρώματα του Ατρόμητου, εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Παρότι η φυσική θέση του Στέφανου είναι κεντρικός αμυντικός, σε εκείνο το ματς αγωνίστηκε ως δεξιός μπακ χαφ και κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του, η οποία τελικά ηττήθηκε με 2-1 σε ένα αρκετά αμφιλεγόμενο διαιτητικά παιχνίδι, με πολλά παράπονα από τους φιλοξενούμενους.

Ο νεαρός αμυντικός έκτοτε εξαφανίστηκε από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της SuperLeague και οι ευκαιρίες που του δόθηκαν ήταν ελάχιστες. Πρόκειται για ένα υψηλόσωμο κεντρικό αμυντικό (1.88μ.) με έφεση στο σκοράρισμα κυρίως με το κεφάλι, πολύ καλό στα ανασταλτικά καθήκοντα και αρκετά γρήγορο στις τοποθετήσεις του.

Ο Στέφανος Στρούγγης γεννήθηκε στο Βόλο 09/10/1997 και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Νίκη Βόλου στα 16 του χρόνια. Εν συνεχεία υπέγραψε στον Ατρόμητο Αθηνών, όπου ανήκει μέχρι και σήμερα. Ο Βολιώτης αμυντικός περιμένει υπομονετικά να ξαναπάρει την ευκαιρία, προκειμένου να αποδείξει την ποδοσφαιρική του αξία.

Βέβαια όταν έχει κάποιος να ανταγωνιστεί ποιοτικούς στόπερ, όπως οι Ριζβάνης, Χατζηισαΐας, Καρασαλίδης που έχουν πλούσια εμπειρία στα γήπεδα της πρώτης κατηγορίας, οι ευκαιρίες λιγοστεύουν. Ωστόσο πιστεύουμε ακράδαντα, ότι τα νέα παιδιά πρέπει να παίρνουν περισσότερες παραστάσεις, για να μην μείνουν ”αιώνια ταλέντα” στα αζήτητα.

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, κανείς ίσως δεν θα ήξερε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, εάν δεν τον εμπιστευόταν ο Λορένζο Φερέρ σε ηλικία 18 ετών να αγωνιστεί βασικός με την ΑΕΚ εναντίον της Λιλ, στο Champions League και άλλα πολλά τέτοια παραδείγματα, που συμβαίνουν κυρίως στο εξωτερικό.

Επιμέλεια: Tommy T.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ