Πήγες ταμείο; Ό,τι πρέπει να ξέρεις για την καταβολή κερδών


Συμπληρώνεις ένα δελτίο, σκρατσάρεις, κυκλώνεις αριθμούς, προβλέπεις την έκβαση ενός αγώνα. Ό,τι κι αν επιλέγεις να κάνεις μέσα σε ένα πρακτορείο του ΟΠΑΠ, ένα πράγμα έχεις στο μυαλό σου: Θα πάω «ταμείο»; Αν η τύχη είναι με το μέρος σου και θελήσει να σου χαμογελάσει, τότε κι εσύ θα κληθείς να εισπράξεις τα κέρδη. Πόσες φορές όμως, αναρωτήθηκες: Κέρδισα και τώρα, τι;

Φαντάστηκες ποτέ να είσαι ο μεγάλος νικητής του τζακ ποτ; Πώς θα παραλάβεις τόσα χρήματα; Ή ακόμη κι αν τα χρήματα δεν είναι τόσα όσα το τζακ ποτ μπορεί να μοιράζει, αλλά κάποιο μικρότερο ποσό, αναρωτήθηκες πώς και από πού θα τα παραλάβεις; Υπάρχουν τόσες ερωτήσεις αναφορικά με τα κέρδη, που σίγουρα θέλεις να κάνεις, αλλά δεν γνωρίζεις πού να απευθυνθείς.

Κι όμως, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από όσο μπορεί να πιστεύεις.

Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να γνωρίζεις πως η καταβολή των κερδών στους νικητές γίνεται ανάλογα με το ποσό. Για παράδειγμα, για μικτό κέρδος προ φόρων κάτω από 200 ευρώ, η καταβολή γίνεται αποκλειστικά με μετρητά, από τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, χωρίς δικαίωμα χορήγησης βεβαίωσης κερδών για τους νικητές. Δηλαδή, εάν ένα τυχερό δελτίο αποφέρει κέρδη έως 200 ευρώ, τότε πολύ απλά πας ταμείο και την ίδια στιγμή φεύγεις με το ποσό στο χέρι.

Επίσης, για μικτό κέρδος προ φόρων από 200 έως και 1.500 ευρώ η καταβολή γίνεται είτε σε μετρητά στα πρακτορεία, είτε μέσω συνεργαζόμενης τράπεζας. Στην πρώτη περίπτωση δεν υπάρχει δικαίωμα χορήγησης βεβαίωσης κερδών. Η καταβολή μέσω τράπεζας γίνεται εφόσον ο νικητής επιθυμεί τη χορήγηση βεβαίωσης κερδών και απαιτεί την ταυτοποίησή του και την έκδοση αίτησης πληρωμής προς την τράπεζα.

Τι συμβαίνει όμως για μικτό κέρδος προ φόρων πάνω από 1.500 ευρώ; Για κέρδη που ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ; Είναι η καταβολή κερδών μέσω τράπεζας η βασική πρακτική;

Δες το παρακάτω βίντεο και πάρε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι:


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ