Ιταλία: Δέσμευση Σαλβίνι ότι δεν θα επιβάλλει νέους φόρους

Κανένας νέος φόρος δεν θα μπει στην Ιταλία δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, την ώρα που η Ευρώπη απειλεί τη χώρα με μέτρα. Δεν θα πειραχτούν οι καταθέσεις των Ιταλών, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μπορεί η Κομισιόν να έχει στήσει στο… απόσπασμα την Ιταλία, όμως ο Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει τους φόρους και απέκλεισε την πιθανότητα αύξησης του ΦΠΑ ή θέσπισης φόρου για τον πλούτο ή τα εισοδήματα.

«Δεν ζητάμε χρήματα από την Ευρώπη…αυτό που ζητάμε είναι να είμαστε σε θέση να μειώσουμε τους φόρους για τους Ιταλούς», δήλωσε ο Σαλβίνι σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook.

«Σίγουρα δεν θα εισαγάγουμε νέους φόρους, δεν θα αυξήσουμε τον φόρο προστιθέμενης αξίας, δεν θα εισαγάγουμε φόρο πλούτου, δεν θα αγγίξουμε τις τραπεζικές καταθέσεις των Ιταλών», πρόσθεσε. «Θέλουμε να αποδεσμεύσουμε πόρους».

Ο ιταλικός Τύπος ανέφερε σήμερα ότι η χώρα ίσως επιβάλει φορολογία στα μετρητά και άλλα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσονται στις τράπεζες, σημειώνοντας ότι ο Σαλβίνι δήλωσε χθες βράδυ σε τηλεοπτικό πρόγραμμα ότι στις θυρίδες ίσως βρίσκονται περιουσιακά στοιχεία αξίας εκατοντάδων δισεκ. ευρώ.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here