“Ψήνεται” συνάντηση Μακρόν – Πούτιν. Τι θα συζητηθεί

Μια “μακρά και περιεκτική συζήτηση” υπόσχεται ο Εμανουέλ Μακρόν με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος Μακρόν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS, διατύπωσε την άποψη, ότι η Ευρώπη πρέπει να έχει μια «στρατηγικής σημασίας συζήτηση» με τη Ρωσία παρά τις υπάρχουσες διαφωνίες.

Ο Μακρόν στη συνέντευξη του, δήλωσε ότι η Ευρώπη με την πολυπολικότητα της πρέπει να αποκαταστήσει νέους κανόνες εμπιστοσύνης και ασφάλειας με τη Ρωσία και δεν πρέπει να συμφωνεί αποκλειστικά με το ΝΑΤΟ. Ωστόσο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία οι ευρωπαϊκές χώρες δεν μπορούν δεν μπορούν να ενεργούν «σαν να μη συνέβη τίποτα» και να παραβλέπουν την «στρατιωτική χειρονομία» εκ μέρους της Μόσχας.

Από το πόσο ουσιαστικές θα είναι οι προσπάθειες της Ρωσίας σε σχέση με την εφαρμογή των συμφωνιών του Μίνσκ και τον τερματισμό της ένοπλης διένεξης στην ανατολική Ουκρανία, θα εξαρτηθεί το αν θα υπάρξει εκ νέου το σχήμα της G8, με την συμμετοχή της Ρωσίας, υπογράμμισε ο Μακρόν.

Όπως αναφέρει το ΑΜΝΑ το Μέγαρο των Ηλυσίων δήλωσε ότι οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Γαλλίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Εμμανουέλ Μακρόν ενδέχεται να συναντηθούν σύντομα, ωστόσο, έως τα τέλη αυτής της εβδομάδας δεν έχουν προγραμματισθεί οποιασδήποτε συνομιλίες μεταδίδει το πρακτορείο TASS από το Παρίσι.

«Γι αυτή την εβδομάδα δεν προβλέπονται συνομιλίες μεταξύ των δύο προέδρων, ωστόσο στο άμεσο μέλλον θα έχουν την δυνατότητα να συναντηθούν», δήλωσε εκπρόσωπος της γαλλικής προεδρίας, επισημαίνοντας ότι προς το παρόν δεν μπορεί να μιλήσει επακριβώς για το περιεχόμενο και τον τόπο της πιθανής συνάντησης τους.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ