Εκλογές 2019: Το παρασκήνιο της ρήξης ΣΥΡΙΖΑ – Κοτζιά


Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών περίμενε να του προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας κι όταν δεν έγινε επήλθε το «διαζύγιο».

Το τέλος της συνεργασίας του πρώην υπουργού Εξωτερικών με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν για κάποιους αναμενόμενη καθώς παρά την εκτίμηση που είχε ο πρωθυπουργός στο πρόσωπο του , ο εκρηκτικός και για κάποιους απρόβλεπτος χαρακτήρας του Νίκου Κοτζιά είχε απομακρύνει εδώ και καιρό τους δυο συνεργάτες.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι ο Νίκος Κοτζιάς δεν ζήτησε καμιά θέση από τον πρωθυπουργό στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ , οι ίδιοι άνθρωποι ωστόσο επιμένουν ότι προφανώς ο πρώην υπουργός Εξωτερικών περίμενε να του προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας μια θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Κοτζιάς για συνεργασία με Βαρουφάκη: «Αθλιότητες»

Αυτό όμως δεν συνέβη και έτσι ο Νίκος Κοτζιάς αποφάσισε η πολιτική ομάδα της οποίας ηγείται το ΠΡΑΤΤΩ να σταματήσει την συνεργασία του με το ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νίκος Τόσκας πάντως που προέρχεται από τον ίδιο πολιτικό σχηματισμό αναμένεται να βρεθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην Β περιφέρεια στον Δυτικό τομέα.

Εν τω μεταξύ από ώρα σε ώρα αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών για την Αττική. Τα ψηφοδέλτια δεν έχουν κλείσει εντελώς αλλά στο 90 % έχουν ολοκληρωθεί. Μέσα στην ημέρα θα ανακοινωθούν και τα ψηφοδέλτια της υπόλοιπης Ελλάδας.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται μόνο το ψηφοδέλτιο επικρατείας όπου οι μοναδικοί σίγουροι μέχρι τώρα είναι ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης , η νέα εκπρόσωπος του κόμματος Έφη Αχτσιόγλου, ενώ σε τιμητική θέση θα βρίσκεται ο Νάσος Ηλιόπουλος. Τα ονόματα που έχουν ακουστεί ακόμα χωρίς να επιβεβαιώνονται ωστόσο είναι του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, του πρώην ευρωβουλευτή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Γιώργου Γραμματικάκη και του στελέχους της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Χατζησωκράτη.

Εν τω μεταξύ δόθηκε στην δημοσιότητα του νέο σήμα του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο οποίο υπάρχει για πρώτη φορά και γαλάζιο χρώμα γεγονός που ερμηνεύεται από κάποιους ως άνοιγμα και στην κεντροδεξιά.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ