5 τρόποι να περνάτε καλά το χρόνο που είστε μόνοι σας


Όλα εξαρτώνται από εσάς! Μην ενοχλήστε όταν οι φίλοι σας είναι απασχολημένοι και δεν υπάρχει κανείς που να μπορείτε να συναντήσετε. Μάθετε να απολαμβάνετε τον χρόνο που έχετε μόνοι σας και αγαπήστε τον! Παρακάτω θα δείτε πως μπορείτε να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας δημιουργικά και μόνοι σας.

Κάντε περίεργα πράγματα που δεν θα κάνατε μπροστά σε άλλους
Το να βρίσκεστε μόνοι σας, σας επιτρέπει να κάνετε πράγματα που ντρέπεστε να κάνετε μπροστά σε άλλους. Θέλετε να δοκιμάσετε στάσεις γιόγκα ακούγοντας χαλαρωτική μουσική, ακόμη και αν δεν έχετε ιδέα από γιόγκα; Θέλετε να τραγουδήσετε; Θέλετε να χορέψετε; Διασκεδάστε και κάντε όσα φοβάστε να κάνετε δημόσια.

Διαβάστε
Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει πόσο όμορφη είναι η ανάγνωση και τι μπορείς να αποκομίσεις διαβάζοντας ένα βιβλίο. Όσοι το συνηθίζουν, καταλαβαίνουν σίγουρα τι εννοώ. Πέρα όμως από αυτό είναι η μοναδική στιγμή που μπορείτε να το κάνετε, αφού δεν μπορείτε σίγουρα να διαβάσετε ένα βιβλίο με παρέα.

Μιλήστε με κάποιον ξένο
Το ξέρω ότι θα ακουστεί περίεργο και ότι πρέπει να έχεις αρκετή αυτοπεποίθηση για να κάνεις κάτι τέτοιο, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό. Πιάσε συζήτηση με τον σερβιτόρο, όταν αγοράζεις τον καφέ σου το πρωί ή ρώτησε κάτι τον κύριο ή την κυρία που κάθεται δίπλα σου στο τρένο. Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να έχει κι εκείνος ανάγκη από κουβέντα και ίσως να αναπτυχθεί μια όμορφη φιλία.

Σκεφτείτε
Όταν κανείς δεν είναι γύρω σας, έχετε χρόνο να σκεφτείτε πράγματα που δεν γνωρίζατε ακόμη ότι σας νοιάζουν. Έχετε την ευκαιρία να βάλετε τις ιδέες σας σε τάξη, να σκεφτείτε τον τρόπο που θέλετε να είναι η ζωή σας, να συνειδητοποιήσετε πόσο αγαπάτε κάποιον και να ανακαλύψετε πτυχές του εαυτού σας που ίσως δεν γνωρίζατε.

Βγείτε μια βόλτα έξω
Δεν γνωρίζετε πόσο όμορφα θα αισθάνεστε όταν βγείτε από το σπίτι για μία βόλτα, μέχρι να αρχίσετε να το κάνετε. Δεν είναι ανάγκη να έχετε ένα συγκεκριμένο μέρος για να πάτε, απλά βγείτε από το σπίτι σας και ξεκινήστε να περπατάτε. Αν ζείτε στην επαρχία σίγουρα ο καθαρός αέρας, αλλά και το πολύ πράσινο, θα σας ηρεμήσουν. Εάν πάλι ζείτε σε μεγάλη πόλη, υπάρχουν πάντα μέρη που μπορείτε να κάνετε μία ωραία βόλτα.

Πάντα να θυμάστε ότι ένας άνθρωπος που έχει μάθει να αξιοποιεί την ώρα του και που βρίσκεται μόνος του ή για την ακρίβεια έχει αγαπήσει αυτές τις στιγμές με τον εαυτό του, μπορεί να σας προσφέρει την πιο ουσιώδη συζήτηση την ζωής σας μόνο κοιτώντας σας στα μάτια. Σίγουρα δεν θα φλυαρεί συχνά, αλλά εάν και για όσο το κάνει, μην τον διακόψετε. Ένας τέτοιος άνθρωπος μιλάει περισσότερο στον εαυτό του, επομένως για να είστε εσείς εκεί σημαίνει ότι είστε ή γίνατε κομμάτι του. Αφήστε τον λοιπόν να γίνει και δικό σας κομμάτι και είμαι σίγουρη πως την επόμενη φορά που θα περάσετε το βράδυ στον καναπέ σας δεν θα αρχίσετε τα τηλέφωνα.

«Όλα τα προβλήματα της ανθρωπότητας πηγάζουν από την ανικανότητα του ανθρώπου να καθίσει ήσυχα σε ένα δωμάτιο μόνος του».

Blaise Pascal

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ