5 οάσεις δροσιάς που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα


Υπάρχουν κάποια μέρη στην πόλη που σε τίποτε δεν θυμίζουν πρωτεύουσα και πραγματικά αξίζει κανείς να επισκεφτεί.

Σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πρωτεύουσας ή ακόμη και μέσα στο κέντρο αυτής μπορεί κανείς να βρει μικρές οάσεις δροσιάς και να χαθεί ανάμεσα σε τοπία μαγικά που στο νου την απόδραση επιτρέπουν.

Εθνικός Κήπος.

Ο Εθνικός Κήπος είναι μια εκπληκτική έκταση γεμάτη καταπράσινες εικόνες και αρχαία ερείπια απαράμιλλου κάλους. Βρίσκεται μέσα στο κέντρο της πόλης και είναι εύκολα προσβάσιμο με τις αστικές συγκοινωνίες. Στον κήπο υπάρχουν εκτάσεις καλυμμένες από ύδατα γεμάτες ζωή και πλάσματα που φιλοξενούνται σε τέτοια μέρη, όπως οι πάπιες, ένας μικρός ζωολογικός κήπος, ένα αναψυκτήριο, μια παιδική βιβλιοθήκη καθώς και μια παιδική χαρά.

Πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου.

Η έκταση του κτήματος είναι τόσο μεγάλη που αν κανείς επιχειρήσει να τη γυρίσει όλη θέλοντας να αφιερώσει χρόνο με μικρές στάσεις σε διάφορα σημεία μια ημέρα σίγουρα δεν φτάνει. Μπορεί τα πράγματα όλα εκεί να ερημώνουν όσα όμως έχει το τοπίο να χαρίσει σίγουρα θα σας αποζημιώσει. Μετά τη βόλτα σε κοντινή απόσταση υπάρχουν πολλά αναψυκτήρια που μπορούν να σας δροσίσουν!

 

Πάρνηθα.

Σε τόσο μικρή απόσταση από το κέντρο της πρωτεύουσας η Πάρνηθα δεσπόζει και οι πλαγιές της είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν δραστήριους επισκέπτες που αναζητούν εναλλακτικές μορφές διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Πέρα από χιλιάδες μονοπάτια για πεζοπορία που προσφέρονται ανάμεσα στις καταπράσινες πλαγιές του βουνού μπορεί κανείς να ανακαλύψει μικρές μυστικές εκπλήξεις που μόνο η φύση μπορεί να χαρίσει.

 

Λίμνη Μαραθώνα.

Το φράγμα και η λίμνη στο Μαραθώνα ενδείκνυται για πεζοπορίες και χαλαρές στιγμές με παιδιά. Ακόμη και μετά τη δίνη της πύρινης λαίλαπας η θέα της λίμνης και το πράσινο στους λόφους μπορεί να σας αναζωογονήσει. Τη βόλτα σας εκεί μπορείτε να τη συνδυάσετε με ένα καφέ ή ένα γεύμα στα καταστήματα που υπάρχουν δίπλα αλλά και κοντά στη λίμνη.

 

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Το νέο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος (Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος) βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο της πρωτεύουσας υπό τα σύνορα του Δήμου Καλλιθέας. Το ΠΣΝ πέρα από το νεόκτιστο μεγαλειώδες κτήριο όπου θα συστεγαστούν ή Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει μια τεράστια έκταση για δραστηριότητες μέσα στη φύση. Επιπλέον, την τρέχουσα περίοδο προσφέρονται δωρεάν δραστηριότητες αλλά και εκδηλώσεις για ανήλικους και ενήλικους.

 

Μέρη πολλά υπάρχουν στην πρωτεύουσα και ανάσες πράσινου και δροσιάς αφού σχεδόν κάθε Δήμος της Αττικής έχει υπό τη φιλοξενία του ένα πάρκο. Το μόνο βέβαιο είναι πως ακόμη και μια μικρή όαση υπάρχει δίπλα σας. Κοιτάξτε λίγο καλύτερα στον τόπο σας και μάθετε πράγματα γι’ αυτόν που ίσως και να μη γνωρίζετε πως υπάρχουν. Με μικρή προσπάθεια μπορούμε όλοι μαζί να επιχειρήσουμε μια αναβίωση των δημόσιων πάρκων και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα των φυσικών τοπίων μέσα στις πόλεις.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ