Ισραήλ: Πρόστιμο στη Σάρα Νετανιάχου για κρατικές σπατάλες

“Ένοχη για κατάχρηση δημόσιων πόρων δήλωσε σήμερα η σύζυγος του προέδρου του Ισραήλ, Σάρα Νετανιάχου.

Στην κ. Νετανιάχου επιβλήθηκε πρόστιμο και όχι ποινή φυλάκισης, μετά από συμφωνία με τις ισραηλινές αρχές, και θα υποχρεωθεί να πληρώσει πρόστιμο 10.000 σέκελ (περίπου 2.500 ευρώ) και αποζημίωση προς το κράτος ύψους 45.000 σέκελ (περίπου 11.000 ευρώ).

Η σύζυγος του πρωθυπουργού είχε κατηγορηθεί αρχικά για απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης επειδή είχε παραγγείλει σε εταιρείες κέτερινγκ γεύματα συνολικής αξίας περίπου 85.000 ευρώ, χρήματα που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι, υποστήριζοντας λαθεμένα πως δεν υπήρχε μάγειρας στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία.

Η κατηγορία για απάτη κατέπεσε και η Σάρα Νετανιάχου κρίθηκε ένοχη για σκόπιμη εκμετάλλευση της κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος από τρίτο πρόσωπο για δικό της όφελος. Η 60χρονη Σάρα Νετανιάχου αντιμετώπισε με πλατύ χαμόγελο τις κάμερες και τους δημοσιογράφους που την περίμεναν στο δικαστήριο πριν να ξεκινήσει η διαδικασία.

«Καταλαβαίνετε τι παραδέχεστε;» την ρώτησε ο δικαστής και εκείνη απάντησε λακωνικά «Μάλιστα».

Ο ιστότοπος YNet ανάρτησε τη φωτογραφία ενός σημειώματος που, όπως υποστηρίζει, της έστειλε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο σύζυγός της, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Το σημείωμα αυτό γράφει: «Θα το ξεπεράσουμε κι αυτό. Να είσαι δυνατή».

Οπως αναφέρει το ΑΜΝΑ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν ήταν παρών στην αίθουσα του δικαστηρίου, ενώ οι εισαγγελείς στο ερώτημα γιατί προχώρησαν σε συμφωνία, επικαλέστηκαν το καθαρό ποινικό μητρώο της Σάρας Νετανιάχου, τη δημόσια ταπείνωση που υπέστη ως αποτέλεσμα αυτής της υπόθεσης και το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει –σχεδόν εννέα χρόνια– από τη διάπραξη του αδικήματος.

Ο δημόσιος υπάλληλος που κατηγορήθηκε μαζί με τη Σάρα Νετανιάχου τιμωρήθηκε επίσης με πρόστιμο 10.000 σέκελ.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here