Εκλογές 2019 – Το προσκλητήριο Μητσοτάκη, οι χαμηλοί τόνοι και τα… επιδόματα


Ξεκάθαρη είναι πλέον η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνει προσκλητήριο προς τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, απορρίπτοντας διχαστικά διλήμματα και υψηλούς τόνους, τους οποίους χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε χθες στο Αίγιο: «Θα επιμείνω από τώρα μέχρι τις εκλογές στις 7 Ιουλίου να μιλάω για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες. Το κάνω, διότι κάποιοι, ακόμη και σήμερα, επιχειρούν να διχάσουν τον ελληνικό λαό. Να μας χωρίσουν σε πολλούς και λίγους, στην ελίτ και στο λαό. Σε όλους αυτούς λοιπόν που πολιτεύτηκαν τέσσερα χρόνια με τη σημαία του διχασμού ψηλά, τους απαντώ ότι είμαστε εδώ πέρα για να ενώσουμε τον ελληνικό λαό. Δεν είμαι εδώ για να διχάσω κανέναν. Είμαι εδώ για να προχωρήσω με όλες τις Ελληνίδες και με όλους τους Έλληνες ενωμένους», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Είμαι ο επόμενος πρωθυπουργός! Πες τα γλυκιά μου!» – video

Παράλληλα, ξεκαθάρισε τη θέση του σε σχέση με την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης και για ποιο λόγο αντιτίθεται σθεναρά σε αυτήν: «Δεν είμαστε αντίθετοι στα επιδόματα που χρειάζονται για ν’ ανακουφίσουν τον πόνο. Αλλά μεταξύ ενός επιδόματος και μιας καλής θέσης εργασίας, θα διαλέγω πάντα το δεύτερο», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τον Αλέξη Τσίπρα και τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετωπίζουν στη ΝΔ, χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος με τον οποίο απάντησε η ΝΔ με ανακοίνωσή της στην τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Alpha. Αφού από την οδό Πειραιώς διαπιστώνουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει ακόμη κατανοήσει τους λόγους της συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, τονίζουν πως «οι Έλληνες τον έχουν ήδη ξεπεράσει κι εκείνος θα το καταλάβει το βράδυ της 7ης Ιουλίου».

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί για μία ακόμη φορά αναλυτικά στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ απόψε, στο φόρουμ που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ενώ νωρίς το πρωί θα παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη στο Open. Σύντομα, εξάλλου, αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, με την ευθύνη για την κατάρτισή τους να έχει το στενό επιτελείο του κ. Μητσοτάκη και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ να έχει επωμιστεί την ευθύνη για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ