Εκλογές 2019 – Ο Τσίπρας, η «συγγνώμη» και οι εκπλήξεις στα ψηφοδέλτια


Το… λάθος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου προσπάθησε να «μαζέψει» ο Αλέξης Τσίπρας.
Ζήτησε συγγνώμη για τις μετατάξεις «από τον ελληνικό λαό».
Έκπληξη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ η Βασιλική Κατριβάνου, ο Νίκος Τόσκας και η Γεωργία Γεννιά.
Σε τιμητική θέση στο Επικρατείας ο Νάσος Ηλιόπουλος, ανοιχτό για τον Γιώργο Γραμματικάκη.

Τα μέτωπα που άνοιξαν με τις μετατάξεις στη Βουλή πριν ακόμα ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος έκλεισε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας συγνώμη από τον ελληνικό λαό καταδικάζοντας παράλληλα την λογική των συμψηφισμών.

«Θα είμαι απόλυτα καθαρός» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη του στο τηλεοπτικό σταθμό Alpha.  «Εδώ δεν πρόκειται για διορισμούς αλλά για μετατάξεις υπαλλήλων. Είναι μία πληγή για το πολιτικό σύστημα. Και δεν το γνώριζα ότι συνέβαινε. Διακομματικά έγινε δεκτή η πρόταση Τραγάκη. Όμως όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ χρωστάμε μία συγγνώμη σε όλο τον ελληνικό λαό. Δεν αρκεί να λέμε ότι οι άλλοι έκαναν τέρατα αλλά όταν μπαίνουμε σ’ αυτό το πολιτικό αλισβερίσι προνομίων δίνουμε μια εικόνα σκοτεινή στους πολίτες». Αυτές είναι οι υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα

Στην πραγματικότητα ο Αλέξης Τσίπρας διόρθωσε το λάθος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία παραδεχόμενη το λάθος της, είχε ζητήσει συγνώμη μόνο από τους συντρόφους και το κόμμα της.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο δίλημμα των εκλογών είπε ότι είναι έξοδος από τα μνημόνια ή πισωγύρισμα. «Επικαλούμαστε την λογική κι όχι τον φόβο. Θέλουμε αυτή η αναμέτρηση να είναι μια σύγκριση προγραμμάτων» πρόσθεσε με έμφαση.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η ΝΔ μιλά για μείωση φορολογίας με μεγάλο κόστος. Αυτά που προβάλλουν ως μειώσεις φόρους για τους λίγους και τους ισχυρούς, είναι οι μειώσεις που θα γίνουν στο κοινωνικό κράτος, οι μειώσεις που θα γίνουν σε δαπάνες. Δαπάνες είναι οι μισθοί, οι συντάξεις, τα επιδόματα».

«Αν δεν υπάρξει στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στα σχέδιο που έχει ήδη πει στον ελληνικό λαό τότε θα ανοίξουν οι ορέξεις πολλών για να τα ανατρέψουν, δηλαδή οι αυξήσεις στους συνταξιούχους, τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας, οι μειώσεις του ΦΠΑ», επεσήμανε.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Έλληνα κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας: «Δεν είναι θεσμικός ρόλος του κεντρικού τραπεζίτη να κάνει προβλέψεις «μπακαλικής». Είναι δυνατόν να προβλέπει το ύψος του πλεονάσματος από το πρώτο τετράμηνο; Είναι ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας που προέβλεπε πιστοληπτική γραμμή στήριξης».Τα ψηφοδέλτια

Εν τω μεταξύ όπως αναμενόταν, στους συνδυασμούς της Αττικής αλλά και σε όλη την Ελλάδα εντάχθηκαν πρόσωπα που προσέγγισαν τους προηγούμενους μήνες τον ΣΥΡΙΖΑ από τον προοδευτικό χώρο, δημιουργώντας το σχήμα «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Από τους εκπροσώπους της Προοδευτικής Συμμαχίας, στην περιφέρεια Αττικής ο Γιάννης Ραγκούσης «κατεβαίνει» στη Β’ Πειραιά, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στον Νότιο τομέα Αθήνας, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στον Βόρειο τομέα Αθήνας, η Μυρσίνη Ζορμπά στην Α’ Αθήνας, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος (πρώην ΑΝΕΛ) στον Δυτικό τομέα Αθήνας και η Μαρία Ρεπούση στην Α’ Πειραιά.Ο Γιάννης Ραγκούσης χθες στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Φωτογραφία InTime NewsΗ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στην Κουμουνδούρου – Φωτογραφία InTime News

Εντύπωση προσκάλεσε η υποψηφιότητα της Βασιλικής Κατριβάνου, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε εκλεγεί μεν και τον Σεπτέμβριο του 2015, ωστόσο δύο μήνες μετά παραιτήθηκε και παρέδωσε την έδρα διαφωνώντας με την υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής.Η Βασιλική Κατριβάνου – Φωτογραφία InTime News

Σε εκκρεμότητα μένει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας καθώς αυτή την στιγμή σίγουροι εμφανίζονται ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, η Έφη Αχτσιόγλου και σε τιμητική θέση ο Νάσος Ηλιόπουλος. Η υποψηφιότητα προερχόμενου από το Ποτάμι Γιώργου Γραμματικάκη μένει σε εκκρεμότητα ενώ φαίνεται να απομακρύνεται αυτή του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη.

Τέλος παρά το διαζύγιο του Νίκου Κοτζιά με τον ΣΥΡΙΖΑ στο κυβερνών κόμμα παραμένει ο πρώην στενός συνεργάτης του Νίκος Τόσκας, ο οποίος κατεβαίνει στη Β’ περιφέρεια στον Δυτικό τομέα και η νυν βουλευτής και μέλος της κίνησης (ΠΡΑΤΤΩ) Γεωργία Γεννιά η οποία θα είναι ξανά υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ