Εκλογές 2019 – Κοτζιάς προς ΣΥΡΙΖΑ: Σύντροφοι, κόφτε το.


Εξοργισμένος από τα όσα ακούγονται, κυρίως από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται ο Νίκος Κοτζιάς. Με μια φράση, άλλωστε, τα… είπε όλα: «Σύντροφοι κόφτε το».

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Νίκος Κοτζιάς δεν θα συνεργαστεί και σε αυτές τις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ «ακούστηκαν» πολλά. Όπως το ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών σκεφτόταν τη σύμπραξη με το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο ίδιος έσπευσε να διαψεύσει άμεσα στα σενάρια, λίγο αφού η Κίνηση της οποίας ηγείται, το ΠΡΑΤΤΩ, ανακοίνωσε την απόφασή της να μην συμμετάσχει στις εκλογές και κάλεσε τα μέλη και στα στελέχη της να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Κοτζιάς για συνεργασία με Βαρουφάκη: «Αθλιότητες»

Με νέα ανάρτησή του το μεσημέρι της Πέμπτης (13.06.2019) ο Νίκος Κοτζιάς εμφανίστηκε ακόμη πιο εξοργισμένος για όσα ακούγονται. Έκανε λόγο για ψέμα και υποκρισία που «δεν είναι αριστερά». Και για κάποιους που διαρρέουν ότι το ΠΡΑΤΤΩ ζήτησε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται, όπως έγραψε χθες το newsit.gr, σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Κοτζιάς δεν ζήτησε μεν θέση στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρόσθεταν ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών περίμενε ότι θα του το προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Και αφού διέψευσε πως ζήτησε θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε με νόημα ότι «ουδείς αυτή τη φορά μου πρότεινε οτιδήποτε», μια σαφέστατη αιχμή για το κόμμα με το οποίο συνεργάστηκε στις εκλογές του ’15. Και κατέληξε την ανάρτησή του με τη φράση «σύντροφοι κόφτε το».

Στο θέμα της υποψηφιότητας του Νίκου Κοτζιά αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή (12.06.2019) συνέντευξή του στον Alpha. Ο πρωθυπουργός είπε πως δεν κατάφερε να μεταπείσει τον Νίκο Κοτζιά από την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές. Παραδέχτηκε πως «υπήρξαν προστριβές, εκείνος πρότεινε κάποιους υποψηφίους στους οποίους αντέδρασαν οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ» και εμφανίστηκε βέβαιος πως «θα βρεθούμε σε κοινά μετερίζια στο μέλλον».

Παρά την απόφαση του πρώην υπουργού και του ΠΡΑΤΤΩ, στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλήφθηκαν ο πρώην συνεργάτης του Νίκου Κοτζιά, Νίκος Τόσκας αλλά και η Γεωργία Γεννιά, επίσης μέλος της Κίνησης.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ