Πάτρα: Δίκη πατροκτόνου από Ζάκυνθο – «Τον σκότωσα γιατί κακοποιούσε τα αδέλφια μου» λέει ο ίδιος


Στα δικαστήρια της Πάτρας θα εκδικαστεί η υπόθεση του 26χρονου Πατροκτόνου απο την Ζάκυνθο.

Ο νεαρός σκότωσε τον πατέρα του με κυνηγετική καραμπίνα τον Μαίο του 2018. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στις 28 Ιουνίου. Ο 26χρονος μετά την απολογία του στον ανακριτή οδηγήθηκε στις φυλακές Ναυπλίου.

Το χρονικό της δολοφονίας

Όλα συνέβησαν τον Μάϊο του 2018. Ο συνταξιούχος ταχυδρομικός βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμούς μέσα στο αυτοκίνητό του, στο πλάι της επαρχιακής οδού Ζακύνθου – Βολίμων. Τον 70χρονο βρήκε ταξιτζής που περνούσε από το σημείο και αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία.

Το θύμα είχε δεχθεί πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο και είχε τραύματα στο πρόσωπο, τα χέρια και τον θώρακα.

Η αστυνομία εκτιμούσε ότι ο δράστης πιθανότατα ήταν γνωστός του θύματος και πως σταμάτησε με τη θέληση του το φορτηγάκι του, πιθανώς επειδή είχε ραντεβού μαζί του.

Την εκδοχή αυτή ενίσχυε η διαπίστωση ότι ο 70χρονος αιφνιδιάστηκε, καθώς δεν προσπάθησε να βάλει μπροστά το όχημα όταν είδε το κυνηγετικό όπλο να τον σημαδεύει, αλλά έβαλε ενστικτωδώς μπροστά του τα χέρια του στο παράθυρο του οδηγού. Γι’ αυτό έφερε τραύματα από τα σκάγια στις παλάμες, εκτός από αυτά στο πρόσωπο και τον θώρακα που προκάλεσαν τον ακαριαίο θάνατό του.

Ο 26χρονος στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τον πατέρα του για να σώσει τα μικρότερα ετεροθαλή αδέλφια του από την κακοποίηση στην οποία υπόκειντο από τον πατέρα τους.

Ο συνταξιούχος ταχυδρομικός βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμούς μέσα στο αυτοκίνητό του
ermisnews.gr

Τι είπε η ετεροθαλής αδελφή του δράστη

Δε χρειάζεται να πούμε κάτι. Ξέρουμε τι παιδί είναι. Βλέπουμε όλοι που υποστηρίζουν. Ένιωσα πολύ υπερήφανη που τον έχω αδερφό. Δεν με νοιάζει τίποτα ότι και αν έχει γίνει», δήλωσε η ετεροθαλής αδελφή του 26χρονου που βρέθηκε κοντά του έξω από το δικαστήριο.

Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας των Βολιμών Ζακύνθου που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια του νησιού και όπως οι ίδιοι δηλώνουν σκοπός της παρουσίας τους ήταν να εκφράσουν προς τον 26χρονο τα αισθήματα στήριξης και συμπαράστασης. Χαρακτηριστικές είναι οι εκφράσεις «άξιος και μπράβο», «είμαστε μαζί σου», «σε στηρίζουμε» που ακούγονταν.

Πηγές: ermisnews.gr/ionian tv

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ