Μιχάλης Κεφαλογιάννης: Έτσι αντιμετωπίζει τους επώνυμους που πηγαίνουν στην εκπομπή του


Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, μίλησε για όλους και για όλα και φυσικά αναφέρθηκε και στην εκπομπή του «Οδηγός καλής ζωής».

Ο ίδιος, που έχει αγαπηθεί από το τηλεοπτικό κοινό, ανέφερε, μεταξύ άλλων και πώς αντιμετωπίζει τους επώνυμους που προσκαλεί στην εκπομπή.

Θεωρείς ότι, τελικά, οι συνεχείς συστάσεις από τους ειδικούς βοηθούν το κοινό, έχουν δηλαδή αποτέλεσμα, ή μας φοβίζουν και μας “κλείνουν” απέναντι στις ασθένειες;

Η γνώση είναι δύναμη όσον αφορά τα ζητήματα υγείας. Όμως, έχει σημασία από πού αντλεί ο καθένας μας αυτή τη γνώση και πώς τη διαχειρίζεται.

Υπάρχει η τάση σε πολλούς ανθρώπους, φαντάζομαι λόγω προσωπικότητας, να μην θέλουν να ακούσουν τίποτα που σχετίζεται με την πρόληψη και τις θεραπείες.

Είναι κάτι που τους αγχώνει και, τελικά, μπορεί να τους οδηγήσει ακόμη και στην αμέλεια όσον αφορά της προληπτικές εξετάσεις τους. Υπάρχουν άλλοι που φτάνουν στο αντίθετο άκρο και με το παραμικρό τρέχουν στους γιατρούς.

Η σωστή στάση εκτιμώ ότι είναι κάπου στη μέση.

Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα, μετά από 20 και πλέον χρόνια τηλεοπτικής εμπειρίας στις εκπομπές Υγείας, πως όλα μπορούν να λεχθούν ακόμα και με ένα υφέρπον χαμόγελο στα χείλη, χωρίς να πανικοβάλουν κάποιον, αλλά να τον προβληματίσουν και, εν τέλει, να τον κινητοποιήσουν.

Στην εκπομπή, πέρα από τους ειδικούς – επιστήμονες, φιλοξενείς πάντα και επώνυμους Έλληνες, οι οποίοι έχουν αντιμετωπίσει το εκάστοτε πρόβλημα υγείας που παρουσιάζεται. Πόσο εύκολο είναι να βγουν και να μιλήσουν οι άνθρωποι αυτοί για το πρόβλημα τους; Θεωρείς ότι έχουμε αρχίσει να ξεπερνάμε λίγο τα κωλύματα μας στον τομέα αυτό;

Στην εκπομπή δεν αντιμετωπίζω διαφορετικά ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο και διαφορετικά έναν άνθρωπο που έρχεται να μιλήσει για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα υγείας που σχετίζεται με την ίδια του την ύπαρξη. Εκτιμώ ότι αυτό που κάνουν και οι δύο είναι πολύ γενναίο και, μέσα από τις ιστορίες τους, έχουν βοηθήσει πολύ κόσμο να αποδεχθεί αυτό που του συμβαίνει. Να μιλήσει ανοιχτά και χωρίς ντροπή και άγχος, να αναζητήσει βοήθεια και να συμφιλιωθεί με το πρόβλημα του, το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να μετατρέψει σε πλεονέκτημα.

Παρουσιάζουμε ιστορίες αυθεντικές που πιστεύουμε ότι αξίζουν να ακουστούν. Προσπαθούμε να πείσουμε τους καλεσμένους μας να τις πουν, αλλά ποτέ δεν τους πιέζουμε να το κάνουν.

Πολλές φορές, χρειάζεται να μιλήσουμε εγώ και η αρχισυντάκτρια μου για ώρες μαζί τους στο τηλέφωνο, ακόμα και να τους συναντήσουμε από κοντά.

Έχουν την ανάγκη να μας εμπιστευθούν, και εμείς την ανάγκη να μην τους απογοητεύσουμε. Το κίνητρο των περισσότερων είναι να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους με παρόμοια προβλήματα – και αυτό είναι το πιο συγκινητικό κομμάτι της ιστορίας, ανέφερε στο Plan Be.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ