«Απολύεσαι από μάνα μου!»: Η σχέση του Έλτον Τζον με τη μητέρα του, κακή, τοξική, κακοποιητική


Εκείνος υπήρξε πάντα σωστός μαζί της, εκείνη πάλι ως μητέρα ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για τον σούπερ σταρ μέχρι τη μέρα που πέθανε…

Ειλικρινής μεν, άβολος δε χαρακτηρίζεται ο τρόπος που η ταινία Rocketman, η βιογραφική ταινία για τον Έλτον Τζον, εστιάζει στη σχέση του με τη μητέρα του, μία σχέση κάθε άλλο παρά καλή ή έστω τυπική.

Για την ακρίβεια η σχέση του μουσικού αστέρα με τη μητέρα του Σίλα περιγράφεται και προσεγγίζεται ως απολύτως τοξική, σχεδόν κακοποιητική, ειδικά για το ευαίσθητο, ανασφαλές αγόρι που υπήρξε στην εφηβεία του ο Έλτον Τζον.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα αναφέρει το Vanity Fair και βάσει του σεναρίου της ταινίας, τόσο ο Έλτον όσο και η Σίλα στέκονταν ανάμεσα στο μίσος του μικρού για τον πατέρα του, το οποίο όσο κι αν ακούγεται παρανοϊκό, ήταν αμοιβαίο.

Δυστυχώς, μαρτυρίες του περιβάλλοντος του σταρ, αλλά και ο ίδιος επιβεβαιώνουν ότι ο Έλτον Τζον δεν είχε ακριβώς ευτυχισμένα παιδικά χρόνια. Μεγάλωσε με έναν αυστηρό, μόνιμα οργισμένο, επικριτικό πατέρα και μία μητέρα, η οποία είτε τον κρατούσε σε απόσταση και σιωπή είτε ξεσπούσε πάνω του με το παραμικρό. Επίσης, το ζευγάρι είχε ομηρικούς καβγάδες που είχαν να κάνουν με την ανατροφή του μικρού –τότε- Έλτον.

Ο μουσικός παραγωγός και επί χρόνια στενός συνεργάτης του Έλτον, Στιούαρτ Επς, είχε επίσης αναφερθεί στην ασυνήθιστη σχέση του μουσικού με τη μητέρα του, η οποία περισσότερο έμοιαζε με σχέση μεγάλης αδελφής με τον μικρότερο αδελφό της, παρά με σχέση μάνας – γιου. Άλλωστε, οι δυο τους είχαν μικρή διαφορά ηλικίας –μόλις 22 χρόνια.

Ακόμη και έτσι, όμως, ο Έλτον Τζον δεν εγκατέλειψε τη μητέρα του, όταν εκείνη αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, προσλαμβάνοντας την μάλιστα ως επιστάτρια της πανάκριβης έπαυλής του. Από τη θέση αυτή την απέλυσε μετά από έναν ακόμη θυελλώδη καβγά με την απίστευτη ατάκα –όπως τη θυμάται, τουλάχιστον, ο Επς- «Απολύεσαι από μάνα μου».

Από το 2008 ως το 2017, Σίλα και Έλτον διέκοψαν κάθε επαφή. Σύμφωνα με εκείνην γι’ αυτό ευθύνεται ο σύζυγος του Έλτον, Ντέιβιντ Φέρνις. Εκείνος τότε θα δήλωνε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα, ότι σίγουρα δεν τη μισεί, σίγουρα, όμως, δεν τη θέλει με κανέναν τρόπο στη ζωή του.

Το 2017 μητέρα και γιος θα τα ξαναβρούν. Λίγους μήνες μετά εκείνη θα πεθάνει. Προς μεγάλη έκπληξη πολλών, όχι όμως και των ανθρώπων που γνώριζαν καλά τον Έλτον Τζον, ο θάνατός της θα του προκαλέσει τεράστια θλίψη και αναστάτωση. «Καλό ταξίδι, Μαμά. Σ’ ευχαριστώ για όλα. Θα μου λείψεις πολύ. Με αγάπη, Έλτον», θα γράψει τότε στο Instagram.

Βέβαια, ας σημειωθεί και αυτό: από τα γεγονότα, εκείνος υπήρξε σωστός μέχρι τέλους μαζί της. Ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας της και άλλες εκκρεμότητές της, εκείνη, όμως όχι. Στη διαθήκη της, την οποία άλλαξε ελάχιστο χρονικό διάστημα πριν πεθάνει, του άφησε μία φωτογραφία της…

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ